Και εγένετο iPhone 11! Το καλύτερο iPhone μέχρι το επόμενο

Αυτή η χρονιά δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική και από την σκηνή του Steve Jobs Theater ο Τιμ Κουκ ανάμεσα σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες έδειξε στον κόσμο τα ολοκαίνουργια iPhone 11. Με κορυφαία χαρακτηριστικά στον τομέα της κάμερας και του επεξεργαστή, τα νέα iPhone ακολουθούν την σχεδιαστική γραμμή των προηγούμενων μοντέλων. 

Τα τρία νέα iPhone διαφοροποιούνται από το μέγεθος  και τις φωτογραφικές τους δυνατότητες, ενώ η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς δεν είναι άλλη από την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, η οποία αποφάσισε να βάλει ένα τέρμα στις παρουσιάσεις ολοένα και πιο ακριβών μοντέλων κάθε χρονιά, βάζοντας ένα σημαντικό πρόβλημα στους ανταγωνιστές της. 

iPhone 11

Το πιο φτηνό iPhone με τιμή στα 699 δολάρια, οπτικά μοιάζει αρκετά στο προηγούμενο iPhone XR ειδικά από την εμπρός μεριά. Η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στο πίσω μέρος και φυσικά στο εσωτερικό. Με διάσταση tτης LCD οθόνης 6,1″ και ανάλυση 828 x 1792 στο πίσω μέρος του βρίσκονται οι δύο κάμερες οι οποίες φέτος ενσωματώνουν λειτουργίες ενός ευρέως φακού 12 ΜΡ. Το νέο software της κάμερας επιτρέπει να δεις σε πραγματικό χρόνο τι “τραβάνε” και οι δύο φακοί, επιτρέποντας σου να επιλέξεις την εικόνα που θέλεις. 

Ταυτόχρονα με το παρατεταμένο πάτημα του κλείστρου, αλλάζει αυτόματα η λειτουργία σε βίντεο, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος επιλογής μέσα σε μενού. 

Τι είναι οι Slofies;

Στην εμπρός πλευρά του τηλεφώνου βρίσκεται η selfie κάμερα η οποία όμως έχει δυνατότητα, εκτός από ευρεία φωτογράφιση και βίντεο 4Κ, να τραβάει βίντεο σε αργή κίνηση (slow motion – selfies= slofies). Μπορεί το όνομα να αφαιρεί λίγο από την τεχνική σπουδαιότητα των χαρακτηριστικών του iPhone όμως τεχνικά είναι μια αρκετά σημαντική καινοτομία, η οποία είναι σίγουρο πως θα αγαπηθεί υπερβολικά από τους θιασώτες της εταιρείας. 

Η λειτουργία αυτή υπάρχει σε όλη την γκάμα των φετινών μοντέλων. 

Εκτός από τις αλλαγές στην κάμερα, η Apple φέτος αποφάσισε να “παίξει” με τα χρώματα και να δώσει αρκετές επιλογές στους καταναλωτές. Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone 11 είναι σκούρο κόκκινο/μοβ, άσπρο, κίτρινο, πράσινο, κόκκινο και μαύρο. Σημαντική επίσης αναβάθμιση υπάρχει και στο τομέα της μπαταρίας, της οποίας το μέγεθος δεν αποκαλύφθηκε σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της Apple, κρατάει μια ώρα παραπάνω από το iPhone XR, χάρη στις λειτουργίες του νέου επεξεργαστή Α13 Bionic

Νέος επεξεργαστής Α13 Bionic

Τα νέα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max ενσωματώνουν το νέο SoC, A13 Bionic. Το νέο SoC ενσωματώνει τον ταχύτερο επεξεργαστή γραφικών (GPU). Παράλληλα, ενσωματώνει μία προηγμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Apple, το A13 Bionic να αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης σε συσκευή του είδους

Νέα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max

Οι ναυαρχίδες της νέας σειράς iPhone δεν είναι άλλα από τα 11 Pro και 11 Pro Max. Αν και στηρίζονται στον ίδιο επεξεργαστή, οι ομοιότητες σταματάνε εδω καθώς εφοδιάζονται με μεγαλύτερες οθόνες 5.8 και 6.5 ίντσες με οθόνη Super Retina HDR τύπου OLED αντίστοιχα. 

Το display θα έχει 1200 nits φωτεινότητα και 2.000.000 : 1 contrast ratio. Σημειώνεται ότι το 11 Pro έρχεται με τρεις διαφορετικούς φακούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού τηλεφακού για φωτογραφία και βίντεο. Αναββάθμιση υπάρχει και στον τομέα της μπαταρίας η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας έχει διάρκεια 4 ώρες περισσότερες σε σχέση με το iPhone XS.

Αλλαγές υπάρχουν και στην χρωματική παλέτα των συσκευών, με νέα χρώματα να είναι λαδί, γκρι, ασημένιο και χρυσαφί. Η Apple έχει προσθέσει τον εξαιρετικά ευρύ φακό τόσο στο iPhone 11 Pro όσο και στο Pro Max, το οποίο εμφανίζεται στην εφαρμογή Κάμερα ως κουμπί 0.5x. Υπάρχουν επίσης αναβαθμίσεις στους τηλεφακούς και στους φακούς ευρείας γωνίας, συμπεριλαμβανομένων των 100% Focus Pixels. Υπάρχει μια νέα λειτουργία Νύχτας για λήψη φωτεινών φωτογραφιών χαμηλού φωτισμού παρόμοιες με τη λειτουργία Night Mode της Huawei.

Κυκλοφορία, τιμές, διαθεσιμότητα

Οι τιμές των νέων iPhone ξεκινάνε από τα 699 δολάρια για το απλό iPhone 11 και φτάνουν μέχρι τα 999 δολάρια και 1099 δολάρια για τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max αντίστοιχα. 

Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες αλλά στην χώρα μας θα κυκλοφορήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου (δεύτερο κύμα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ