Η Huawei επιβεβαιώνει την κυκλοφορία του Android Q και “κλείνει το μάτι” στις ΗΠΑ

Σε μια κίνηση η οποία μπορεί να σημαίνει πολλά ακόμα και για τις εργασίες της συνόδου των G20 που ξεκίνησε σήμερα στην Οσάκα, η Huawei ανακοίνωσε την λίστα των συσκευών της που θα πάρουν αναβάθμιση σε Android Q.

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε από την Huawei Ισπανίας, δείχνει πως η αναβάθμιση θα ισχύσει σίγουρα και για τα smartphones της εταιρείας που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ταυτόχρονα με το νέο λειτουργικό τα κινητά θα λάβουν και την αναβάθμιση του skin της εταιρείας, προχωρώντας στο EMUI 10.

Οι συσκευές που θα λάβουν αναβάθμιση σε Android Q, είναι οι εξής:  Huawei P30 Pro , P30, P30 lite, Mate 20 X (5G), Mate 20 Pro, Mate 20, P Smart Z, P Smart + 2019, P 2019, P20 Pro, P20, Mate 10 Pro, PORSCHE DESIGN Mate 10, PORSCHE DESIGN Mate 20 RS, Mate 20 Χ, Mate 10 και Mate 20 lite.

Με την κίνηση αυτή η Huawei καθησυχάζει τους καταναλωτές οι οποίοι είχαν προβληματιστεί από την συνεχίσει της υποστήριξης των συσκευών τους, λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ στον Κινεζικό κολοσσό. Από την πρώτη στιγμή τόσο η Huawei όσο και η Google είχαν διαβεβαιώσει πως η υποστήριξη των μοντέλων που είχαν κυκλοφορήσει θα συνεχιστεί κανονικά, και με την ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνουν την υποστήριξη τους. 

Προχωράει το Project Ark η Huawei

Η Google ήδη ψάχνει τρόπους να παρακάμψει τις κυρώσεις του προέδρου Τραμπ, καθώς η μη συνεργασία με την Huawei, τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως απειλεί σοβαρά τα έσοδα της, ενώ ταυτόχρονα ωθεί την κινεζική εταιρεία στην κυκλοφορία δικού της λογισμικού. Το λειτουργικό της Huawei (για το οποίο έχουν κυκλοφορήσει οι ονομασίες Hongmeg ή Ark) λέγεται πως είναι σχεδόν έτοιμο και ένα μέρος του ήδη χρησιμοποιείται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. 

Η απαγόρευση στις αμερικανικές εταιρείες να πουλάνε hardware και software στην Huawei για λόγους εθνικής ασφάλειας (κατηγορίες για τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει προσκομίσει ακόμα καμία απολύτως απόδειξη) θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα στην διάσκεψη των G20 που ξεκίνησε σήμερα στην Ιαπωνία

*κεντρική φωτογραφία από t3.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ