Samsung Gear Fit: Και smartwatch, και fitness tracker

Μπορεί η Samsung να έκανε ξεχωριστή παρουσίαση στην έκθεση MWC για τα νέα smartwatches Galaxy Gear 2 και Galaxy Gear 2 Neo, ωστόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέα κινητής της ναυαρχίδας Galaxy S5, επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη, παρουσιάζοντας παράλληλα το Samsung Gear Fit, που αποτελεί ένα συνδυασμό smartwatch και fitness tracker, με σκοπό να αξιοποιήσει τις fitness εφαρμογές που ενσωματώνει το Galaxy S5, αλλά και τα τελευταία κινητά της συγκεκριμένης σειράς.

 

Το νέο «λουράκι» λοιπόν (γιατί με τέτοιο μοιάζει περισσότερο, παρά με smartwatch) ζυγίζει 27 γραμμάρια, διαθέτει κυρτή οθόνη αφής μεγέθους 1,64 ιντσών, και δίνει στο χρήση του τη δυνατότητα στο χρήστη να ενημερώνεται για εισερχόμενες κλήσεις, για υπενθυμίσεις, για SMS, για e-mail κ.α., εφόσον βέβαια χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το S5, είτε με άλλη συμβατή κινητή συσκευή της Samsung από την οικογένεια Galaxy.

Σύμφωνα επίσης με την εταιρεία, ενσωματώνει αισθητήρες βημάτων και καρδιακού παλμού, καθώς επίσης γυροσκόπιο και “επιταχυνσιόμετρο”.

 

Η κατασκευή του είναι αδιάβροχη, η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία 2-5 ημερών και υποστηρίζει το πρωτόκολλο Bluetooth 4.0 LE. Θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (μαύρο, πορτοκαλί και γκρι), ενώ η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ωστόσο τα στελέχη της εταιρείας υποστήριζαν ότι αυτή θα είναι «προσιτή», καθώς οι υποψήφιοι χρήστες θα πρέπει παράλληλα να διαθέτουν (ή να προμηθευτούν) και ένα από τα τελευταία κινητά της σειράς Galaxy της εταιρείας, προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις λειτουργίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ