«Click in shop» μόνο για το Σάββατο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Τη χαλάρωση των μέτρων για τη λειτουργία του λιανεμπορίου ζήτησε με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, ο οποίος έκανε λόγο για υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας

Αίτημα για περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας της αγοράς, με κατάργηση της υποχρέωσης ραντεβού τις καθημερινές και διατήρησή της μεθόδου «click in shop» προσωρινά μόνο για το Σάββατο και για το σύνολο του λιανεμπορίου, απέστειλε με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Στην επιστολή ο κ. Καφούνης υπογραμμίζει την εκτίμηση του εμπορικού κόσμου της Αθήνας, ότι, έως σήμερα, είναι εξαιρετική η λειτουργία της αγοράς με απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών προτάσεων, ενώ σημείωσε ότι με την εφαρμογή των υποχρεωτικών self test θα μπορέσει να ελευθερωθεί σταδιακά η λειτουργία της αγοράς, με στόχο την τόνωση της υποτονικής ζήτησης και την περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας πριν την σημαντική περίοδο του Πάσχα.

Παρόμοιο αίτημα υπέβαλε στον υπουργό Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα και η ηγεσία του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, στο πλαίσιο της συνάντησης της προηγούμενης Παρασκευής με τον Άδωνι Γεωργιάδη, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των εμπόρων οι οποίοι δε βλέπουν την αναμενόμενη κίνηση στην αγορά, τις πρώτες μέρες λειτουργίας των καταστημάτων λόγω και της τρίωρης προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες- αποτρέπει τους καταναλωτές από αγορές και δεν δίνει την απαιτούμενη ώθηση στο εμπόριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ