H Check Point Software ενισχύει τα συστήματα ασφαλείας των Public & Media Markt

O αμερικανικός πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας θα αναλάβει την ενίσχυση των σημείων Endpoint και Email Security απέναντι στον αυξανόμενο κίνδυνο των κυβερνοεπιθέσεων

Οι επιτυχημένες αλυσίδες Public Stores και Media Markt προχωρούν σε συνεργασία με την Check Point Software για την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας στα σημεία Endpoint και Email Security.

Το μοντέλο της εξ’ αποστάσεως εργασίας που ακολουθούν οι δύο εταιρείες, η κατακόρυφη άνοδος των πωλήσεων μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και η εναλλασσόμενη λειτουργία των καταστημάτων έφεραν στην επιφάνεια νέες ανάγκες σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των πληροφοριακών συστημάτων.

Οι λύσεις της Check Point Software περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, Phishing Inspection, Sandboxing για τον έλεγχο άγνωστων απειλών (zero day threats) , Anti-Ransomware protection (απειλές κρυπτογράφησης), URL filtering, port protection security και full disk and removable storage encryption.

O Γιάννης Γκίκας, Regional Manager, Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας & Βουλγαρίας, Check Point Software Technologies, Ltd. δήλωσε σχετικά: «H επιτυχής υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων σε δυο ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα, συνέβαλε σημαντικά στην στρατηγική ασφάλειας των συγκεκριμένων εταιρειών. Η επέκταση της συνεργασίας μας με τον όμιλο Olympia είναι κάτι στο οποίο επενδύουμε ως ομάδα καλύπτοντας υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες και παρέχοντας στον όμιλο τεχνολογίες αιχμής.

Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις, τοποθετούν ακόμη υψηλότερα στην ατζέντα τους την προστασία των πληροφοριακών τους συστημάτων, καθώς, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί τελευταία, κυρίως λόγω των ραγδαίων αλλαγών που έχει επιφέρει η πανδημία covid-19 και του γεγονός πως η τηλεργασία και οι online αγορές φαίνεται να επικρατούν έναντι της φυσικής παρουσίας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ