Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτα θα ανοίξουν βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε την έναρξη νέου προγράμματος ΕΣΠΑ για τη στήριξη της μετάβασης των μικρών επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή μέσω της δημιουργίας e-shop

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, μεταξύ των πρώτων καταστημάτων του λιανεμπορίου που θα ανοίξουν, θα είναι τα ανθοπωλεία, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια καθώς και τα καταστήματα που πουλούν παιχνίδια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση εξέτασε την πιθανότητα ανοίγματος του κλάδου των βιβλιοπωλείων, ο οποίος ξεπερνά τα 1.400 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, νωρίτερα, ωστόσο αντίθετη ήταν η ομάδα των ειδικών η οποία έκανε λόγο για αύξηση της κοινωνικής κινητικότητας.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι πάρα πολλά βιβλιοπωλεία πούλησαν μέσω διαδικτύου, ενώ υπενθύμισε ότι έως το τέλος του χρόνου, θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, που θα επιδοτεί τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να φτιάξουν ιστοσελίδες για να κάνουν πωλήσεις με επαγγελματικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ