Πιστοποίηση Covid Shield για την Σκλαβενίτης από την TÜV AUSTRIA Hellas

Ο φορέας TÜV AUSTRIA Hellas πιστοποίησε την γνωστή αλυσίδα super market με το ανώτατο επίπεδο τριών ασπίδων (Excellent)

Tην πιστοποίηση “Covid Shield” στο ανώτατο επίπεδο των τριών ασπίδων (επίπεδο Excellent) έλαβε η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης από την TÜV AUSTRIA Hellas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Σκλαβενίτης, με βασική αρχή το “Πρώτα και πάνω από όλα ο ‘Ανθρωπος”, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας μέχρι και σήμερα, λειτουργεί υπεύθυνα και θέτει σε προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της. Στο πλαίσιο αυτό φρόντισε από πολύ νωρίς να εφαρμόσει στο σύνολο των εγκαταστάσεών της μία ολοκληρωμένη πολιτική και αυστηρά μέτρα προστασίας, με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το σχήμα πιστοποίησης “Covid Shield” αποτελεί ένα από τα πιο αυστηρά συστήματα πανελλαδικά και καθορίζει συγκεκριμένες διαδικασίες που οι εξεταζόμενες επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόζουν προκειμένου να λάβουν την ανώτατου επιπέδου πιστοποίηση. Οι διαδικασίες αυτές επαληθεύουν ότι ο μηχανισμός και τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η εκάστοτε εταιρεία είναι πάντα εναρμονισμένα με τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και τις οδηγίες των αρχών, και συμβάλλουν στην πρόληψη εισροής ή εξάπλωσης της νόσου.

Κατόπιν της διεξαγωγής των σχετικών ελέγχων στο σύνολο των αξιολογούμενων σημείων, η Σκλαβενίτης πιστοποιήθηκε για την πλήρη εφαρμογή όλων των μέτρων που προβλέπει μια τέτοιου υψηλού επιπέδου πιστοποίηση, και δεσμεύεται για την πιστή εφαρμογή τους προκειμένου να συμβάλλει στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

“Ρεκόρ” κερδοφορίας το 2019

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2019, ο όμιλος εμφάνισε ισχυρή κερδοφορία ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε το επενδυτικό πλάνο αναβάθμισης και ανακαίνισης του δικτύου των καταστημάτων.

 Κατά την ίδια περίοδο, η αύξηση των πωλήσεων της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ήταν τετραπλάσια από την μέση αύξηση όλης της υπόλοιπης αγοράς, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή τροχιά του Ομίλου το 2019.

Το 2019 ο Όμιλος Σκλαβενίτη, εκτός από την ολοκλήρωση του πλάνου ανακαίνισης συνολικά 99 καταστημάτων και την ενσωμάτωση των 12 καταστημάτων της Κρόνος στην περιοχή της Αχαΐας, τα οποία πλέον λειτουργούν υπό το σήμα της Σκλαβενίτης, προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 53 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ στο ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εγκατάστασης και λειτουργίας του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος SAP ERP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ