49 λέξεις, άπειρα συναισθήματα, φυγή προς το μέλλον!

Στις μεγάλες δοκιμασίες, αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα!

του Διονύσιου Κηλίδη

«Μια ευχή από την καρδιά μας: Να έρθει γρήγορα η μέρα που θα μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να πιούμε μια μπύρα. Δεν έχει σημασία ποια μπύρα. Όποια μπύρα αρέσει στον καθένα. Αρκεί που θα είμαστε ξανά μαζί – Μέχρι τότε μένουμε σπίτι για όσα έχουμε στην καρδιά». 

Ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον σε μια mega-κρίση της σύγχρονης εποχής, όπου τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η ίδια μας η ύπαρξη, 50 λέξεις δεν είχαν τόσο μεγάλη επίδραση και βαθμό αποδοχής στην καρδιά και το μυαλό μας! Ούτε καν 50. Σαράντα-εννέα, για την ακρίβεια.

Συνειρμικά, όσο και ασυναίσθητα ήρθαν στο νου τα λόγια ενός (λαμπρού) διευθυντή με τον οποίο η τύχη και η ζωή φυσικά, φρόντισε να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας: «Κάποιος μπορεί να αποδώσει ένα νόημα, μια έννοια, μια εικόνα είτε ένα συναίσθημα χρησιμοποιώντας 1.000, 100, 10, ακόμη και 1 λέξη!».

Ο λόγος για την πλέον πρόσφατη καμπάνια της Αθηναϊκής Ζυθοποϊίας για το brand της μπύρας Amstel, η οποία και… πέτυχε διάνα! «Μίλησε» στην καρδιά, το μυαλό και στο συναίσθημα, υπερβαίνοντας το τόσο «πολύ-φορεμένο» όσο και πολύτιμο empathy, ενσυναίσθηση ελληνιστί, των διαφημιστών και του corporate world.

Στόχος της δεν ήταν να διαφημίσει άμεσα το ίδιο το brand ή το προϊόν που είναι συνδεδεμένο με αυτό, αλλά να δώσει μια προοπτική, ένα όραμα, μια… χαραμάδα φυγής του μυαλού σε γνώριμα μέρη, παρεϊστικη διάθεση, σε ανέμελες ημέρες. Στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν ως τις τόσο απαραίτητες «σανίδες σωτηρίας» ενός απελπισμένου ναυαγού σε έναν απέραντο ωκεανό.

Και ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Αξίζει να αγωνιστούμε, να επιδείξουμε υπομονή και επιμονή, θάρρος και συνοχή, συνέπεια και σύνεση, ωριμότητα και πειθαρχία. Να αντέξουμε προκειμένου να «γευτούμε» κάθε μικρή ή μεγαλύτερη χαρά της ζωής. Με την οικογένειά μας, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους γνωστούς, ακόμη και τους ανταγωνιστές, οι οποίοι δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως πρόκειται για συναγωνιστές σε μια κοινή αγορά, την χώρα μας, με τους οποίους τα ουσιαστικά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά από όσα τύποις μας χωρίζουν!

Εξάλλου, στις μεγάλες δοκιμασίες, αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ