Τι “κρύβει” η επόμενη μέρα για την Folli Follie

Η οριστική αποπομπή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το Διοικητικό Συμβούλιο της FFG, ύστερα από τις διοικητικές αλλαγές που επέβαλε το αρμόδιο δικαστήριο, βάζει την εταιρεία σε μια τροχιά, η οποία όμως κανείς δεν εγγυάται ότι θα την οδηγήσει στην ευημερία. 

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τοποθετήθηκαν οι Βαλαχής Δημήτρης και Ιωαννίδης Γιώργος, αποδεχόμενοι την πρόταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς η εμπειρία και οι ικανότητες τους μπορούν να βοηθησουν άμεσα την θέση στην οποία βρίσκεται ο όμιλος. Ο κ. Βαλαχής διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Andromeda και προηγουμένως υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος της Frigoglass.

Αντίστοιχα, ο κ. Ιωαννίδης διαθέτει σημαντική πορεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ξεκινώντας από τον ΟΤΕ, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων CEO της Romtelecom και νωρίτερα σε διοικητική θέση στη Vodafone.

Εκτός όμως από την τοποθέτηση των δύο ικανών στελεχών στο διοικητικό συμβούλιο του FFG, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν, καθώς στόχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η πλήρης απεξάρτηση του ομίλου από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, για τον οποίο μένει να διαπιστωθεί εάν θα παραιτηθεί ή αντικατασταθεί και από μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής (Steering Committee) της εισηγμένης, του εισηγητικού οργάνου, δηλαδή, που συζητά όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για την εταιρεία.

Παρά τις καίριες παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τις προσπάθειες για το βιώσιμο μέλλον της εταιρείας, ο προβληματισμός παραμένει καθώς από την στιγμή που η οικογένεια Κουτσολιούτσου εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου κάτι που σημαίνει πως διατηρεί τον έλεγχο των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, κάτι που σημαίνει πως η οικογένεια θα διατηρεί τον έλεγχο της “νέας” εταιρείας που θα προκύψει μέσω της αναδιάρθρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ