Βώκος στο emea: Η επιτυχία στα «Ποσειδώνια»… πονοκέφαλος το 2024

Ο CEO των εκθέσεων «Ποσειδώνια ΑΕ», μεταξύ άλλων, αναφέρεται στα… μυστικά του ιστορικού επιτεύγματος αλλά και το πρόβλημα που δημιουργεί.

Τα «Ποσειδώνια 2022» από την Παρασκευή (10/6) το απόγευμα «αναπαύονται» στην… αγκαλιά της ιστορίας. Ως η πλέον, μέχρι την επόμενη, πετυχημένη διοργάνωση του θεσμού.

Λίγο πριν κλείσουν οι πύλες στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo ο διευθύνων σύμβουλος των εκθέσεων «Ποσειδώνια ΑΕ», Θοδωρής Βώκος, μίλησε στο emea.gr.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα τρία… μυστικά του ιστορικού επιτεύγματος αλλά και τον… πονοκέφαλο που δημιουργεί για την επόμενη διοργάνωση της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, το 2024.

Παραδέχτηκε ότι «τα “Ποσειδώνια 2022” όχι μόνο ήταν πετυχημένα αλλά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εκθέτες μας που έμειναν μαζί μας τα τέσσερα αυτά δύσκολα χρόνια και ήταν φέτος περισσότεροι από ποτέ.

Αυτό που μας εξέπληξε θετικά ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι συνολικά θα ξεπεράσουμε τους 27.000 επισκέπτες. Δεν είχαμε ποτέ ξανά τέτοιον μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Νομίζω ότι δείχνει την ανάγκη της βιομηχανίας να έρθει ξανά σε επαφή, να συναντηθεί από κοντά. Οι άνθρωποί της άντεξαν δυόμιση χρόνια με τηλεδιασκέψεις και διαδικτυακές συναντήσεις αλλά η ναυτιλία θέλει προσωπική επαφή».

Μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί μια τόσο μεγάλη έκθεση ήταν η εργασία πολλών ανθρώπων. Όπως, επισημαίνει ο κύριος Βώκος: «Για να φέρουμε σε πέρας πετυχημένα αυτό το μεγάλο εγχείρημα δούλεψαν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσο νομίζει κανείς.

Εμείς είμαστε μια μικρή εταιρία 10-15 ατόμων. Πρέπει να ευχαριστήσω τους πολλούς συνεργάτες μας που είναι η εταιρία δημοσίων σχέσεων, οι κατασκευαστές μας, οι αρχιτέκτονες, το εκθεσιακό κέντρο, είναι η κατασκευαστική του εκθεσιακού, είναι η εταιρία κέτερινγκ, τα λεωφορεία που μισθώνουμε νομίζω δεν σταματάει.

Αυτό που μ’ ενδιαφέρει πιο πολύ απ’ όλα είναι ότι βλέπω όλον τον κόσμο που εργάζεται για τα “Ποσειδώνια” να τα αγαπάει, να τα “αγκαλιάζει” και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε».

Ν’ αναφέρουμε πως οι επίσημοι προμηθευτές στα «Ποσειδώνια 2022» ήταν οι εταιρίες: EXPOWORK S.A., CLIMAX, EXPOSE, MTS EXPOLOGISTICS LTD, KYVERNITIS TRAVEL GROUP, ARIA FINE CATERING, ERGO Insurance Group, EXTROVERT Business Communications.

«Η επιτυχία στα “Ποσειδώνια 2022” οφείλεται πρώτα απ’ όλα στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας»

Ζητήσαμε από τον Θοδωρή Βώκο ν’ αναφερθεί στους πυλώνες που συνετέλεσαν στην ιστορική επιτυχία της φετινής διοργάνωσης αλλά και την εν γένει πετυχημένη πορεία των εκθέσεων. Όπως τόνισε «η επιτυχία στα “Ποσειδώνια 2022” οφείλεται πρώτα απ’ όλα στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο λόγος που τα “Ποσειδώνια” είναι πετυχημένα είναι ακριβώς αυτός. Έρχεται η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα να συναντηθεί με την ελληνική ναυτιλία, η οποία είναι η οικοδέσποινα.

Η ελληνική ναυτιλία παραμένει πρωτοπόρα και επενδύει οπότε δημιουργεί συνεχώς μια αγορά η οποία μεγαλώνει. Όποιο νέο τεχνολογικό προϊόν βγει στην αγορά πρέπει να παρουσιαστεί και να το δει η ελληνική ναυτιλία, γιατί αυτή θα κρίνει αν είναι άξιο να υιοθετηθεί ή όχι. Και αυτό κρατά τη δυναμική των “Ποσειδωνίων”.

Από κει και πέρα, βέβαια, η επιτυχία αποδίδεται και στο γεγονός ότι το timing μας φέτος ήταν εξαιρετικό. Όσο άτυχοι ήμασταν το 2020, τόσο τυχεροί είμαστε φέτος. Ο Ιούνιος του 2022 είναι ο πρώτος όπου επέστρεψε το αίσθημα της ασφάλειας στον κόσμο και τη διάθεση συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο.

Αυτός ο συνδυασμός συνετέλεσε να δημιουργηθεί αυτό που βλέπουμε εδώ, την τεράστια επιτυχία στα “Ποσειδώνια 2022″».

Ένα εγχείρημα τέτοιου μεγέθους, με τόσες εταιρίες να εμπλέκονται και πλήθος ανθρώπων να εργάζονται, για να έχει θετικό αποτέλεσμα απαιτεί συνεργασία.

Ο κύριος Βώκος επισήμανε πως: «Η συνεργασία είναι το μόνο “μυστικό” της επιτυχίας των “Ποσειδωνίων”. Δεν υπάρχει άλλο “μυστικό”, χωρίς συνεργασία δεν υπάρχει επιτυχία».

Η «Ποσειδώνια Sea Tourism Forum» και ο χωροταξικός… πονοκέφαλος για τα «Ποσειδώνια 2024»

Ο διευθύνων σύμβουλος των εκθέσεων «Ποσειδώνια ΑΕ», αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια της εταιρίας. «Το πρώτο σχέδιο μας είναι να βάλουμε μπρος τα “Ποσειδώνια Sea Tourism Forum” που θα γίνουν του χρόνου. Είναι μια καλή περίοδος για την κρουαζιέρα. Η οποία, εξίσου έχει “χτυπηθεί” από την πανδημία αλλά τώρα επανέρχεται.

Η Ελλάδα ήταν πρωτοστάτιδα στη συνδρομή προς τη βιομηχανία κρουαζιέρας για να ξανανοίξει. Οπότε βλέπουμε ότι έχουμε περίπου 24 καράβια που κάνουν home port στην Ελλάδα. Το οποίο, είναι καλή βάση για να συζητηθεί το μέλλον της Ελλάδας στην κρουαζιέρα.

Και βέβαια θα μιλήσουμε και με τους ιθύνοντες του Εκθεσιακού Κέντρου εδώ γιατί πλέον δεν χωράμε. Υπάρχουν σχέδια να χτίσουν και άλλες αίθουσες και θα πρέπει να δούμε με τι χρονοδιάγραμμα θα προσχωρήσουν αυτές οι εξελίξεις.

Ευελπιστούμε να είναι έτοιμες στην επόμενη έκθεση αλλά ίσως είναι πιθανότερο να είναι έτοιμες το 2026. Άρα, το 2024 το βασικό κομμάτι της έκθεσης θα φιλοξενηθεί εδώ και θα υπάρξει αναζήτηση για εξεύρεση άλλων λύσεων, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχτούμε περισσότερο κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ