Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού πλοίου “Θεολόγος”

Πριν από λίγες ώρες είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη σε μία από τις δύο μηχανές του κατά την εκτέλεση του σημερινού δρομολογίου από Μύκονο για Τήνο, Άνδρο και Ραφήνα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Καρύστου.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Θεολόγος”, που παρουσίασε πριν από λίγες ώρες μηχανική βλάβη σε μία από τις δύο μηχανές του, ενώ έπλεε νότια της Καρύστου  κατά την εκτέλεση του σημερινού δρομολογίου από Μύκονο για Τήνο, Άνδρο και Ραφήνα . 

Το πλοίο αναγκάστηκε να συνεχίσει την πορεία του με μειωμένη ταχύτητα και τελικά κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα (στις 17:38), όπου και αποβίβασε με ασφάλεια τους  687 επιβάτες και τα 146 οχήματα ( 111 ιδιωτικά αυτοκίνητα, 15 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 18 δίκυκλα).
Τα άλλα δύο δρομολόγια του πλοίου που ήταν προγραμματισμένα σήμερα από το λιμάνι της Ραφήνας, το πρώτο για Κάρυστο (στις 17.30) και το άλλο για Τήνο και Μύκονο (απόψε στις 10.45) θα πραγματοποιήσει άλλο το πλοίο της ίδιας ακτοπλοϊκής εταιρείας, έπειτα από σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις λιμενικές αρχές. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας,  τα δυο δρομολόγια του “Θεολόγος” θα εκτελεστούν κανονικά από το πλοίο “Fast Ferries Andros”, για την διευκόλυνση των επιβατών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το “Θεολόγος” έφτασε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 17:30 το απόγευμα, πλέοντας με μειωμένη ταχύτητα, εξαιτίας “μηχανικής βλάβης σε  μία από τις δύο μηχανές του”.

Δεν αναφέρθηκε κανένα άλλο πρόβλημα και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Θεολόγος” θα παραμείνει εκτός δρομολογίων προσωρινά για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στην μηχανή του καθώς και οι προβλεπόμενοι έλεγχοι ασφαλείας. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα προβεί σε νέα ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων του πλοίου.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ