ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκε μεγάλο αρδευτικό έργο στο Δήμο Ορεστιάδας

Στόχος του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός ξεπέρασε τα 306 χιλιάδες ευρώ, είναι η μείωση της σπατάλης ενέργειας λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων.

Ολοκληρώθηκε το αρδευτικό έργο στο Δήμο Ορεστιάδας, προϋπολογισμού άνω των 306 χιλιάδων ευρώ όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Αντικείμενο του έργου είναι, η αντικατάσταση επιφανειακού δικτύου, που αφορά 10 γεωτρήσεις, όπου εξυπηρετούνται 500 περίπου γεωργοί, αρδεύονται συνολικά περίπου 1.450 στρέμματα και οι υφιστάμενοι αγωγοί μεταφοράς έπρεπε να αντικατασταθούν με κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ και συμπληρώνει ότι «ο κατασκευασθείς καταθλιπτικός αγωγός σε κάθε γεώτρηση, θα διανέμει το νερό άρδευσης σε όλα τα χωράφια τα οποία είναι «ευθύνη» της γεώτρησης. Η χάραξή του είναι όσο το δυνατόν ευθυγραμμισμένη και τοποθετήθηκε βαλβίδα αερισμού και ένας σωλήνας εκκένωσης ο οποίος έχει τελικό σημείο ένα κανάλι αποστράγγισης».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η κατασκευή του έργου εθεωρείτο επιβεβλημένη, λόγω της παλαιότητας του δικτύου, των συνεχών προβλημάτων λόγω έλλειψης στεγανότητας, της καθυστέρησης που υπήρχε κατά την άρδευση και της σπατάλης της ενέργειας που υπήρχε. Στόχος του είναι η δραστική μείωση των απωλειών λόγω παλαιότητας των αρδευτικών δικτύων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ