ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ολοκληρώθηκε πώληση «πακέτου» μετοχών της Reggeborgh Invest αξίας 32 εκατ. ευρώ

Στην μεταβίβαση 3,2 εκατ. μετοχών (ποσοστό 3,09%) της εισηγμένης προχώρησε το μεσημέρι μέσω χρηματιστηριακής συναλλαγής το ολλανδικό επενδυτικό fund με συνολικό αντίτιμο περίπου 32 εκατ. ευρώ.

Στην πώληση «πακέτου» 3,2 εκατ. μετοχών που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3,09% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω χρηματιστηριακής συναλλαγής προχώρησε το μεσημέρι η Reggeborgh Invest με συνολικό αντίτιμο περίπου 32 εκατ. ευρώ.

Είναι η πρώτη συναλλαγή για την μεταβίβαση των μετοχών του ολλανδικού επενδυτικού fund μετα την απόφαση να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και να εκχωρήσει με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 28,181% του μετοχικού κεφαλαίου (καθώς πριν από λίγες ημέρες φαίνεται να είχε πραγματοποιήσει σταδιακή πώληση του 2,16% των μετοχών που είχε στο χαρτοφυλάκιο της).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό που θα φθάνει μέχρι και το 15% θα καλυφθεί από τον Πρόεδρο και Διευθ.Σύμβουλο της εισηγμένης, Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος και θα κατασταστεί εκ νέου βασικός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ποσοστό 7% ως 9,5% θα πωληθεί – φημολογείται ότι υπάρχει από χθες προσύμφωνο- από την Μαριάννα Λάτση ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα πωληθεί σε τρίτη εταιρεία, με την οποία έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του Διευθ.Συμβούλου της Latsco Shipping Πάρη Κασιδόκωστα (γιού της Μαριάννας Λάτση), ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το ποσοστό μετοχών θα αποκτηθεί από την Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ας σημειωθεί ότι η η ΓΕΚ Τέρνα με απόφαση του Γιώργου Περιστέρη συμμετείχε με 4 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Optima Bank ύψους 80,13 εκατ ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχει πρόθεση συνεργασίας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και σε άλλους τομείς, όπως ο κλάδος της ενέργειας αλλά και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίου.

Πάντως, το ολλανδικό fund αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ