Η Citi βλέπει “ράλι” του ΟΤΕ και “εκτίναξη” 65% – ισχυρό “buy”

H Citi υποστηρίζει πως η πώληση των δραστηριοτήτων του ομίλου στη Ρουμανία θα λειτουργήσει ευεργετικά για την αύξηση του μεγέθους της εταιρείας

Συνεχίζει την στήριξη στον ΟΤΕ και τις προοπτικές του η Citi, η οποία βλέπει εξαιρετικά σημεία ανάπτυξης και μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, καθώς όπως υποστηρίζει ο όμιλος συνδυάζει ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και υγιή ισολογισμό. Ταυτόχρονα, η Citi υποστηρίζει πως η πώληση των δραστηριοτήτων του ομίλου στη Ρουμανία θα λειτουργήσει ευεργετικά για την αύξηση του μεγέθους της εταιρείας. 

Βάση αυτών, η Citi διατηρεί την σύσταση “buy” για την μετοχή του Ομίλου ΟΤΕ με τιμή-στόχο τα 20 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το περιθώριο ανόδου της αξίας είναι της τάξης του 64,5%, ενώ και για την μερισματική απόδοση του ΟΤΕ προβλέπει αύξηση 4,5%.

Όπως αναφέρει στην έκθεση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα το πρόγραμμα μείωσης κόστους του ΟΤΕ θα αποφέρει κοντά 20 εκατ. ευρώ στον όμιλο σε ετήσια βάση, το οποίο θα ενεργοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επιπρόσθετα, η αναδιάρθρωση των λειτουργιών υποστήριξης θα μπορέσουν από το 2021 να αποφέρουν επιπλέον έσοδα 30 εκατ. ευρώ.

Μικρή η επίπτωση της καραντίνας 

Όπως αναφέρει η Citi, ο όμιλος ΟΤΕ μπόρεσε γρήγορα να διαγνώσει τις επιπτώσεις της καραντίνας και να προσαρμόσει ανάλογα την δράση του. Έτσι η αρχική εκτίμηση των ζημιών ύψους 25 εκατ. ευρώ δεν άλλαξε και παρά τις επιπτώσεις που είχε στην ευρύτερη οικονομία το lockdown, ο ΟΤΕ διατηρεί ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, ενώ αναμένει ότι η ζήτηση για ευρυζωνικές συνδέσεις, για συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και ακόμη και για τη συνδρομητική τηλεόραση (ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της διαθέσιμης πλέον επιλογής του Cosmote OTT) να επιταχυνθεί το 2021. 

Παρά τις διεθνείς ανησυχίες για δυναμική επανεμφάνιση του ιού στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, η Citi υποστηρίζει πως ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις εξελίξεις και όπως υποστηρίζει στην ανάλυση της, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα λόγω της μεγαλύτερης ορατότητας που θα υπάρχει γύρω από τη μείωση του κόστους και της προσωρινής φύσης ορισμένων από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το ελληνικό MSR οι οποίες θα μπορούσαν να αντιστραφούν τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, το 2021 ο Όμιλος ΟΤΕ θα συνεχίσει να ανεβαίνει και υποστηρίζει πως ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ