GENESIS Pharma: Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που επενδύει στην καινοτομία πάνω από δύο δεκαετίες

Μία από τις πλέον πρωτοπόρες και καινοτόμες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, με σημαντική δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποτελεί η GENESIS Pharma, κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. 

Είναι η μοναδική ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη βιοτεχνολογία εδώ και δύο δεκαετίες, μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με πρωτοπόρες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες που ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν θεραπείες αιχμής. Υπήρξε η πρώτη ελληνική εταιρεία με εξειδίκευση στη φαρμακευτική βιοτεχνολογία, καθώς όταν το 1997 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της, ο κλάδος βρισκόταν σε πρώιμα στάδια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. 

Διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, τη Λευκωσία, τη Σόφια, το Βουκουρέστι και το Ζάγκρεμπ, έχοντας έντονη διεθνή παρουσία και προβολή ως μία από τις εταιρείες-πρωτοπόρους στον τομέα στην Ευρώπη. Με μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της αιματολογίας-ογκολογίας, διαθέτει πρωτότυπες θεραπείες για σπάνιες αιματολογικές κακοήθειες.  

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα στην πολλαπλή σκλήρυνση με ένα μεγάλο εύρος θεραπευτικών επιλογών για τη νόσο. Η σημαντική της δραστηριότητα στη βιοτεχνολογία έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και στον τομέα των βιοομοειδών φαρμάκων. 

Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται, επίσης, πρωτοποριακές θεραπείες για σπάνια γενετικά νοσήματα. Μεταξύ αυτών, η πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία, η πρώτη από του στόματος θεραπεία για τη νόσο του Fabry και ο πρώτος στην κατηγορία του θεραπευτικός παράγοντας RNAi, που βασίζεται σε βραβευμένη με Νόμπελ επιστημονική έρευνα για την κληρονομούμενη ATTR αμυλοείδωση.  

Πρόσφατα η GENESIS Pharma ανακοίνωσε άλλες δύο νέες αποκλειστικές συνεργασίες, διευρύνοντας σταθερά το χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων προϊόντων της αλλά και τη λίστα των διεθνών συνεργατών της που εμπιστεύονται και αναγνωρίζουν τη μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας.  

Το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας της με την Jazz Pharmaceuticals plc, για την εμπορική διάθεση ογκολογικού σκευάσματος για την οξεία μυελογενή λευχαιμία υψηλού κινδύνου (t-AML and AML-MRC) και τον περασμένο Οκτώβριο την αποκλειστική συνεργασία με τη διεθνή φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Seagen Inc., για την αποκλειστική διάθεση μιας νέας, καινοτόμου αντικαρκινικής θεραπείας ενηλίκων ασθενών με HER2-θετικό, τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό καρκίνο του μαστού.  

Επίσης, η GENESIS Pharma αποτελεί πλέον μία από τις πιο πολυβραβευμένες ελληνικές εταιρείες, καθώς από το 2000 έως σήμερα έχει λάβει δεκάδες βραβεία και πιστοποιήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης, την καινοτομία, την παραγωγικότητα, τη δέσμευσή της στην αριστεία, το εργασιακό της περιβάλλον και τις επιδόσεις της στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ