Ευχάριστα νέα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κοινό πρόβλημα, αφού σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990, το 52% των ανδρών, ηλικίας από 40 έως 70 ετών, παρουσίαζε από ελαφριά έως βαριά μορφή της πάθησης

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής της, διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της στην ιδιωτική αγορά, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της με νέες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες. Παράλληλα συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της και στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας πάντα αποτελεσματικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας.

Στα πλαίσια αυτά, η DΕΜΟ ΑΒΕΕ κυκλοφόρησε το σκεύασμα ταδαλαφίλης 5mg ολοκληρώνοντας τη σειρά των φαρμακευτικών σκευασμάτων της κατηγορίας, σε συνέχεια των σκευασμάτων ταδαλαφίλης 10mg & 20mg.

Η ταδαλαφίλη αποτελεί μια ευρέως καθιερωμένη και καλώς τεκμηριωμένη δραστική ουσία σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Τι γνωρίζουμε για την στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια από τις συχνότερες διαταραχές του ανδρικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρόκειται για μία πάθηση, αλλά για ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται στα πλαίσια κάποιας άλλης κατάστασης. Η διαταραχή στύσης ήταν παλαιότερα γνωστή ως «σεξουαλική ανικανότητα», πράγμα που δεν ισχύει πλέον.

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κοινό πρόβλημα, αφού σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990, το 52% των ανδρών, ηλικίας από 40 έως 70 ετών, παρουσίαζε από ελαφριά έως βαριά μορφή της πάθησης. Μάλιστα τα ποσοστά αυξάνονται γεωμετρικά, ανάλογα με την ηλικία: Περίπου το 4% των ανδρών μετά τα 50 και το 17% των 60άρηδων, βιώνουν μια ολική ανικανότητα επίτευξης στύσης, ενώ στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζει το 47% των ανδρών άνω των 75 ετών.

Ο αριθμός των ασθενών με στυτική δυσλειτουργία αυξάνεται παγκοσμίως. Σύμφωνα με αξιόπιστες προβλέψεις, τα περιστατικά αυτά από 155.000.000 το 1995, θα φτάσουν τα 322.000.000 έως το 2025. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η σημαντική αύξηση του μέσου όρου ζωής που αποτελεί και τον κύριο προδιαθεσικό παράγοντα για την εμφάνιση στυτικών διαταραχών.

Ανήκει στις διαταραχές της σεξουαλικής διέγερσης και χαρακτηρίζεται από την αδυναμία απόκτησης ικανοποιητικής στύσης έως την ολοκλήρωση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Και μπορεί να είναι πρωτογενής, δηλαδή ο άνδρας να μην είχε ποτέ επαρκή στύση, ή να είναι δευτερογενής, δηλαδή ο άνδρας να είχε για κάποιο χρονικό διάστημα επαρκή στύση, όμως από ένα χρονικό σημείο και μετά παρουσίασε τη διαταραχή.

Η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι υπόθεση του ειδικού. Και όταν αναφερόμαστε στον όρο θεραπεία, εννοούμε την απαλλαγή του άνδρα από την κατάσταση αυτή και την επιστροφή του στην προηγούμενη ζωή του, πάντα με σεβασμό στις προσδοκίες του και στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Θεραπευτικές λύσεις υπάρχουν πολλές και η επιλογή θα πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεργασία του ανδρολόγου με τον άνδρα, μιας και η προσθήκη του άγχους της θεραπείας στο άγχος της στυτικής δυσλειτουργίας, μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Πρώτη επιλογή αποτελούν τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τα οποία είναι ασφαλή, εύκολα στη χρήση και αποτελεσματικά στο 70% – 80% των ασθενών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ