Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση ασθενών μεταστατικού ή ανεγχείρητου μελανώματος

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Bristol Myers Squibb η μελέτη RELATIVITY-047 σε ασθενείς που έλαβαν relatlimab, ένα αντι-LAG-3 αντίσωμα, σε συνδυασμό με nivolumab για τη θεραπεία του μη προθεραπευμένου μεταστατικού ή ανεγχείρητου μελανώματος, έδειξε ότι επετεύχθη το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της επιβίωσης  χωρίς εξέλιξη της νόσου. Πρόκειται για τα πρώτα δεδομένα Φάσης 3 που ανακοινώνονται από μία μελέτη αξιολόγησης ενός αντι-LAG-3 αντισώματος.

Το relatlimab είναι ο τρίτος διακριτός αναστολέας σημείου ελέγχου της εταιρείας που καταδεικνύει όφελος για τους ασθενείς.

Όπως ανέφερε ο Jonathan Cheng, Senior Vice President και επικεφαλής ανάπτυξης του τομέα ογκολογίας της Bristol Myers Squibb «Είτε ως μονοθεραπεία, είτε ως συνδυαστική θεραπεία, οι αναστολείς ανοσολογικού σημείου ελέγχου έχουν αλλάξει τη θεραπευτική αντιμετώπιση του μεταστατικού ή ανεγχείρητου μελανώματος, αυξάνοντας τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί ασθενείς θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μία νέα συνδυαστική θεραπεία, η οποία χάρη στον διαφορετικό μηχανισμό δράσης της, καταδεικνύει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι του όγκου» και συμπλήρωσε. «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η στόχευση του μονοπατιού κυτταρικής σηματοδότησης LAG-3 σε συνδυασμό με την αναστολή του PD-1, ενδεχομένως θα αποτελέσει μια σημαντική επιλογή για την ενίσχυση της ανοσολογικής ανταπόκρισης των ασθενών, αυξάνοντας κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Η Bristol Myers Squibb θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης σε μελλοντικό συνέδριο και θα τα συζητήσει με τις ρυθμιστικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ