Ο Άκης Πετρετζίκης αναλαμβάνει την κουζίνα του Νοσοκομείου “ΜΗΤΕΡΑ”

Και άλλες πολλές παροχές που προσφέρει το νέο «patient’s experience trip»

Την γαστρονομική εμπειρία κάθε μητέρας αναλαμβάνει ο σεφ Άκης Πετρετζίκης, δημιουργώντας νέες αυθεντικές συνταγές με μεσογειακό ταπεραμέντο, φτιαγμένες με αγνά και φρέσκα υλικά.

Με στόχο τη διασφάλιση μιας θρεπτικά ισορροπημένης διατροφής, ο Άκης Πετρετζίκης, σε συνεργασία με τους Κλινικούς Διαιτολόγους του ΜΗΤΕΡΑ, σχεδιάζει μια σειρά γευστικών επιλογών που θα καλύπτουν τις ανάγκες της νέας μαμάς και θα συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία της.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο ενός νέου ταξιδιού του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, του «patient’s experience trip», που εξασφαλίζει εγκαταστάσεις με σύγχρονη τεχνολογία και ιατρική με πλήρως οργανωμένα τμήματα και κλινικές, που μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και μετά τον τοκετό, δημιουργώντας το αίσθημα ασφάλειας στους μελλοντικούς γονείς.

«Home in Hospital» 

Οι εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ που προορίζονται για να φιλοξενήσουν νέες μητέρες και τα μωρά τους αναβαθμίζονται συνεχώς, δημιουργώντας ένα φιλικό και προστατευμένο περιβάλλον με σύγχρονες αίθουσες τοκετών, αίθουσες ωδίνων και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες τους.

Το καινούργιο αυτό εγχείρημα ονομάστηκε «Home in Hospital», καθώς όλοι οι χώροι είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε όλοι οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι ήρθαν στο «σπίτι» τους, σε ένα οικείο αλλά και πολυτελές περιβάλλον.

Η Ανακαίνιση 

Το ΜΗΤΕΡΑ, προχωράει σε πλήρη μεταμόρφωση των ορόφων του, δημιουργώντας δωμάτια και σουίτες παγκοσμίων προδιαγραφών υψηλής τεχνολογίας. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αισθητική των χώρων του νοσοκομείου. Έτσι, οι χώροι θα μπορούν να χαρακτηρισθούν πολυτελείς με υψηλής αισθητικής μπάνια, υλικά, έπιπλα, υφάσματα. Τον σχεδιασμό και το interior design έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Soulis and Berlic Architects», με τον Σπύρο Σούλη και την ομάδα του.

«Μητέρα στο σπίτι»

Κατά την αναχώρηση των νέων οικογενειών, το ΜΗΤΕΡΑ προσφέρει, επίσης, μια πρωτοποριακή υπηρεσία για την ομαλή αποκατάστασή τους στο σπίτι. Με την υπηρεσία «Μητέρα στο σπίτι», προβλέπεται η φροντίδα στο χώρο κάθε νέας οικογένειας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό, την περιποίηση της λεχώνας αλλά και αναίμακτες εξετάσεις για το νεογνό. Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΜΗΤΕΡΑ θα βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο ιατρό που έχει αναλάβει την επιτήρηση της νέας μητέρας και του μωρού της, σε περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω υποστήριξη από οποιαδήποτε υπηρεσία του νοσοκομείου.

Το ΜΗΤΕΡΑ προσθέτει, μάλιστα, παροχές που έχουν στόχο την φροντίδα της νέας μητέρας και του νεογνού. Οι γυναίκες, δηλαδή, που θα επιλέγουν το νοσοκομείο αυτό για την γέννηση του παιδιού τους, θα έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν μαθήματα μητρικού θηλασμού, μαθήματα προγεννητικής yoga, μασάζ, δωρεάν υπηρεσίες υγείας αλλά και ομορφιάς. Παράλληλα, κάθε παιδί που γεννιέται στο ίδιο νοσοκομείο, θα λαμβάνει ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής, χωρίς καμία επιβάρυνση ασφαλίστρων για τους πρώτους 6 μήνες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ