Ο νέος CEO της Amazon προανήγγειλε 55.000 προσλήψεις στον τομέα της τεχνολογίας

Το δυναμικό που αναμένεται να προσλάβει ξεπερνά σε σύνολο το αντίστοιχο του Facebook και αναλογεί με πάνω από το 1/3 της Google.

Η Amazon σχεδιάζει να προσλάβει 55.000 άτομα σε εταιρικές και τεχνολογικές θέσεις παγκοσμίως τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy στο Reuters. Αυτό ισοδυναμεί με πάνω από το ένα τρίτο του προσωπικού της Google και σχεδόν με το σύνολο του προσωπικού του Facebook.

Ο Jassy, στην πρώτη του συνέντευξη στον Τύπο από τότε που ανέβηκε στην κορυφή της Amazon τον Ιούλιο, δήλωσε ότι η εταιρεία πρέπει να επανδρωθεί με το κατάλληλο προσωπικό για να φτάσει σε ζήτηση τη λιανική αγορά, το cloud και τη διαφήμιση, μεταξύ των ανταγωνιστών της.

 
Καθώς η ετήσια έκθεση εργασίας της Amazon έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Jassy ελπίζει ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για προσλήψεις με τόσες πολλές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας να έχουν εκτοπιστεί ή να έχουν αλλάξει προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με τον ίδιο να επικαλείται μια αμερικανική έρευνα της PwC σύμφωνα με την οποία το 65% των εργαζομένων επιθυμεί μια νέα δουλειά.

 

Οι νέες προσλήψεις θα αντιπροσωπεύουν αύξηση της τάξης του 20% στο τεχνολογικό και εταιρικό προσωπικό της Amazon, το οποίο σήμερα αριθμεί περίπου 275.000 άτομα παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρεία. Η κίνηση αυτή της Amazon για προσλήψεις ακολουθεί μια περίοδο αυξημένου ελέγχου των εργασιακών πρακτικών της και αντιδράσεων από τη Διεθνή Αδελφότητα των Teamsters.

Πρόσφατα φέτος, έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια οργάνωσης κάποιων υπαλλήλων στην Αλαμπάμα που ανέδειξε τη βαριά φορολογούμενη εργασία της Amazon στις αποθήκες και την επιθετική της στάση απέναντι στα συνδικάτα.

Στον απόηχο αυτής της σύγκρουσης, ο Jeff Bezos, ο CEO τον οποίο διαδέχθηκε ο Jassy, σχολίασε ότι η Amazon χρειάζεται ένα καλύτερο όραμα για τους εργαζόμενους. Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει την απαιτητική εργασιακή κουλτούρα της Amazon, ο ίδιος απάντησε ότι εστιάζοντας στους πελάτες και χάρη στην εφευρετικότητα της Amazon μπορούν να βελτιωθούν.

Οι θέσεις που εμπορεύεται η Amazon περιλαμβάνουν ρόλους μηχανικού, ερευνητικής επιστήμης και ρομποτικής, θέσεις που είναι σε μεγάλο βαθμό νέες για την εταιρεία και όχι εκεί που άλλοι παραιτούνται, σύμφωνα με αναφορές της εταιρείας, παρόλο που δεν ήταν σαφές πόσες από τις ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας μηχανικών της Amazon ήταν ανοιχτές εδώ και αρκετό καιρό.

Περισσότερα στο startupper.gr