Το Facebook θέλει να γίνει εταιρεία Metaverse!

Τα Metaverse παρότι ακούγεται σαν όρος των ταινιών της Marvel το συναντάμε όλο και περισσότερο στην (ψηφιακή) καθημερινότητά μας. Στην ουσία μιλάμε για ψηφιακούς κόσμους στους οποίους αλληλεπιδρούν μηχανές και άνθρωποι οργανωμένα, συντεταγμένα και σε υψηλό επίπεδο στη περίπτωση των ανθρώπων.

Το Internet και οι υπηρεσίες του είναι Metaverse, όπως και η Virtual Reality και sites όπως το Second Life. Metaverse είναι και τα δίκτυα που τρέχουν σε μια (έξυπνη) πόλη αλλά και πλέον και οι αποκεντρωμένες τεχνολογίες όπως το blockchain και τα έξυπνα συμβόλαια (Smart Contracts) τα οποία προσφέρουν ένα μεγάλο βαθμό αυτονομίας σε ένα site ή ακόμα και σε μια εταιρεία που τρέχει στο Blockchain με κανόνες χωρίς να χρειαστεί να επεμβαίνει άνθρωπος. Φυσικά το Metaverse προϋποθέτει όλα τα μέλη του να συνδέονται μεταξύ τους και να επικοινωνούν, αλλά εκεί έχουμε δρόμο ακόμα.

Βέβαια οι εικονικοί κόσμοι είναι σαφώς πιο ελκυστικοί και “χειροπιαστοί” με το Facebook να έχει μεγάλα σχέδια για το δικό του Metaverse μέσω Virtual Reality και της Oculus, μιας Startup την οποία έχει εξαγοράσει και έχει δημιουργήσει τα γνωστά κράνη VR.

Το VR Facebook ήδη ετοιμάζεται και έχουμε πάρει ήδη μια γεύση με την εταιρεία να βρίσκεται σε φάση δημιουργίας μιας νέα ομάδα προϊόντων Metaverse που θα διευθύνεται από τον Vishal Shah, τον σημερινό αντιπρόεδρο προϊόντων του Instagram. Άλλα βασικά στελέχη του ομίλου περιλαμβάνουν τον αντιπρόεδρο του Facebook Gaming, Vivek Sharma, ο οποίος θα ηγηθεί της ανάπτυξης του κόσμου Horizons VR της εταιρείας, και το στέλεχος τυχερών παιχνιδιών του Facebook Jason Rubin, ο οποίος προηγουμένως ηγούνταν του περιεχομένου για το Oculus.

Περισσότερα στο startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ