Άντι Τζάσι: Ποιός είναι ο 52χρονος Βρετανός που θα αναλάβει τα ηνία της Amazon

Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του κολοσσού και δίνει την θέση του στο δεξί του χέρι, Άντι Τζάσι

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων, Amazon, θα έχει νέο αφεντικό. Πρόκειται για τον 52χρονο Βρετανό Άντι Τζάσι, ο οποίος θα αναλάβει την θέση του διευθύντος συμβούλου, μετά από απόφαση του Τζεφ Μπέζος.

Ο Άντι Τζάσι ηγήθηκε μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία της Amazon Web Services που παρέχει μεταξύ άλλων υπηρεσίες απομακρυσμένης αποθήκευσης δεδομένων στο «σύννεφο» (cloud) με πελάτες κολοσσούς σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας αλλά και ολόκληρες κυβερνήσεις.

Ο Μπέζος ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες στους μετόχους ότι θα εγκαταλείψει επίσημα τη θέση του επικεφαλής στις 5 Ιουλίου, μια σημαντική για αυτόν ημερομηνία καθώς την ίδια ημέρα του 1994 είχε ιδρυθεί η Amazon. Ο Τζάσι εργάζεται στην Amazon για 24 συναπτά έτη. Εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 1997, την ίδια χρονιά που η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο.

Πολιτικά δραστήριος και «εξαιρετικός ηγέτης»

Πρόκειται για ένα πολτικά δραστήριο άτομο, που παρεμβάινει για κοινωνικά θέματα όπως για παράδειγμα για θανάτους αφροαμερικανών στις ΗΠΑ από την αστυνομία  και για τα δικαιώματα μειονοτήτων.

Έχτισε από την αρχή την AWS τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έγινε διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας cloud το 2016

Μάλιστα, στην επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας με την οποία ο Μπέζος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο ίδιος χαρακτήρισε τον Τζάσι ως εξαιρετικό ηγέτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ