Η ισραηλινή eToro μπαίνει στο χρηματιστήριο με συμφωνία συγχώνευσης άνω των 10 δισ. δολαρίων

Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η ανοδική πορεία της διαδικτυακής πλατφόρμας συναλλαγών, η αξία της οποίας ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 800 εκατ. δολάρια

Η ισραηλινή εταιρεία online χρηματιστηριακών επενδύσεων, eToro, μπαίνει στο χρηματιστήριο μέσω της συγχώνευσής της με FinTech Acquisition Corp V, εταιρεία Special Purpose Acquisition Company (SPAC),  πίσω από την οποία είναι η επιχειρηματίας Betsy Cohen.

Η eToro ανταγωνίζεται την Robinhood, η οποία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στους νέους επενδυτές για την εύχρηστη διεπαφή της. Ιδρυθείσα το 2007, η πρώτη έχει αυτή τη στιγμή 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι μπορούν χειροκίνητα να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα, μετοχές και άλλα, ή αυτοματοποιημένα, να αντιγράψουν τις επενδύσεις άλλων στην πλατφόρμα.

Το 2020, η eToro κατέγραψε 5 εκατ. νέους χρήστες και είχε καθαρά έσοδα ύψους 605 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 147% από την περασμένη χρονιά. Παρατηρώντας την άνοδο αυτή και θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εκρηκτική ανάπτυξη των χρηματαγορών αυτή τη στιγμή, η εταιρεία αποφάσισε λοιπόν – όπως και πολλές ακόμη ισραηλινές εταιρείες – να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Για να υλοποιήσει το πλάνο της, προχώρησε σε deal αξίας 10.4 δισ. δολαρίων με την FinTech Acquisition Corp V, εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών, ήδη εισηγμένη, που έχει δημιουργηθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η eToro κατάφερε να εξασφαλίσει επίσης χρηματοδότηση 650 εκατ. δολαρίων από επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Fidelity Management & Research Co LLC και Wellington Management αλλά και της SoftBank.

Με αφορμή τη συμφωνία, η Betsy Cohen δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, το eToro σταθεροποίησε τη θέση του ως η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών εκτός των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε τα σχέδιά του για την αγορά των ΗΠΑ και διαφοροποίησε τις ροές εισοδήματος του. Τώρα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι το eToro είναι εξαιρετικά τοποθετημένο για να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία».