Nestlé: Βελτιωμένες επιδόσεις και ανάπτυξη το 2020, παρά τις δυσμενείς συνθήκες

Η πανδημία δεν κατάφερε να επιβραδύνει την εταιρεία, η οποία προσαρμόστηκε γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές και τάσεις των καταναλωτών.

Με ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους τους συνεργάτες της εταιρείας, η Nestlé ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020, τα οποία όπως ανέφερε και η ίδια πήγαν «κόντρα» στις δυσμενείς συνθήκες του τελευταίου έτους. Σε ένα «άνευ προηγουμένου περιβάλλον», η εταιρεία εξηγεί ότι πέτυχε το τρίτο συνεχόμενο έτος βελτίωσης της οργανικής ανάπτυξης, της κερδοφορίας και της απόδοσης του επενδυμένου κεφαλαίου της.

Ειδικότερα, η οργανική ανάπτυξη έφτασε το 3,6%, με πραγματική εσωτερική ανάπτυξη (RIG) 3,2% και το περιθώριο υποκείμενου λειτουργικού κέρδους (UTOP) έφτασε το 17,7%, καταγράφοντας αύξηση 10 μονάδων. Επιπλέον, τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 3,5% και η απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου αυξήθηκε κατά 240 μονάδες βάσης στο 14,7%. Η ελεύθερη ταμειακή ροή ήταν 10,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο CEO της Nestlé, Mark Schneider αναφέρει: “Η παγκόσμια πανδημία δεν μας επιβράδυνε. Η διατροφική μας εμπειρία, οι ψηφιακές δυνατότητες, η αποκεντρωμένη δομή και η καινοτομία μας επέτρεψαν να προσαρμοστούμε γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές και τάσεις των καταναλωτών. Προωθήσαμε τον μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου μας, συνεχίσαμε να χτίζουμε το Nestlé Health Science σε έναν ισχυρό σταθμό διατροφής και επεκτείναμε την παρουσία μας σε επιχειρήσεις που απευθύνονταν απευθείας στους καταναλωτές.

Ταυτόχρονα, παραμείναμε επικεντρωμένοι στην αειφορία και καθορίσαμε την πορεία μας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050. Αυτό το ταξίδι αναμένεται να στηρίξει τη μελλοντική  μας ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και τους μετόχους μας”.

Το 2021, η εταιρεία συνεχίζει την πορεία της με τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Στόχος της είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των οργανικών πωλήσεων προς ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό, η συνεχής βελτίωση του λειτουργικού κέρδους και η αύξηση των υποκείμενων κερδών ανά μετοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ