Η Wolt σήκωσε 440 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης για την επέκταση στην αγορά λιανικής

H εταιρεία με έδρα το Ελσίνκι που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα συνεχίζει την ανοδική πορεία σχεδιάζοντας για το νέο έτος την επέκταση στον κλάδο του λιανεμπορίου

Η φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας σήκωσε περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης, με το συνολικό ποσό που έχει αντλήσει η Wolt να ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επικεφαλής του νέου γύρου χρηματοδότησης ήταν η ICONIQ Growth, ενώ για πρώτη φορά στην εταιρεία επενδύουν οι Tiger Global, η DST, η KKR, η Prosus, η EQT Growth και η Coatue. Παράλληλα, ψήφο εμπιστοσύνης στην Wolt έδωσαν εκ νέου τα επενδυτικά κεφάλαια 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners, τα οποία έχουν και στο παρελθόν χρηματοδοτήσει το όραμα της εταιρείας.

Σχολιάζοντας τον νέο γύρο χρηματοδότησης, ο Miki Kuusi επισημαίνει: «Λειτουργούμε σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και καλά χρηματοδοτούμενο κλάδο, και αυτός ο γύρος μας επιτρέπει να έχουμε μια μακροπρόθεσμη νοοτροπία όσον αφορά την ένταση των επενδύσεων μας στις διαφορετικές αγορές. Παρά την αναταραχή του 2020, παραμείναμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη, τριπλασιάζοντας τα προκαταρκτικά έσοδά μας για το έτος στα 285 εκατ. ευρώ έναντι καθαρής ζημίας 38 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο. Δεδομένου ότι μέσα σε δώδεκα μήνες έχουμε συγκεντρώσει 547,5 εκατ. ευρώ σε νέο κεφάλαιο, είμαστε σε ισχυρή θέση για επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις αγορές μας, όταν σκεφτόμαστε τα επόμενα χρόνια».

Η Wolt η οποία ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με συνεργάτες μόλις 10 εστιατόρια, σε μόνο πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις ισχυροποιώντας τη διεθνή της παρουσία. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Wolt επέκτεινε τη δραστηριότητα της πέρα από τα εστιατόρια και τη διανομή φαγητού στον τομέα των ειδών παντοπωλείου και ευρύτερα στο λιανικό εμπόριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ