Ο Elon Musk είχε προτείνει στην Apple την πώληση της Tesla

Το 2018, λίγο πριν τη γιγάντωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla είχε έρθει σε επαφή με τον Tim Cook για μια ενδεχόμενη πώληση της στην Apple

Την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk με ανάρτησή του στο Twitter έκανε γνωστό πως είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων πριν λίγα χρόνια, με τον CEO της Apple Tim Cook να απορρίπτει την πρόταση του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Musk έγραψε χθες στο Twitter:

"Κατά τη διάρκεια της σκοτεινότερης περιόδου για το πρόγραμμα του Model 3, ήρθα σε επαφή με τον Tim Cook για να συζητήσω την πιθανότητα η Apple να αποκτήσει την Tesla (για το 1/10 της τωρινής της αξίας). Αρνήθηκε όμως να συναντηθούμε".

Πρόκειται για μια σπάνια παραδοχή εκ μέρους του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου ο οποίος βρέθηκε κοντά στο να παραδώσει τον έλεγχο της εταιρείας, η αγοραστική αξία της οποίας ξεπερνά τη συνολική αξία των 9 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το 2018, ο κ. Musk δήλωσε δημόσια πως η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά και πως κοιμόταν στο ίδιο το εργοστάσιο της Tesla ώστε να βρει λύση στα προβλήματα της εταιρείας που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της μαζικής παραγωγής των ηλεκτρικών Model 3. Μάλιστα, σε παλαιότερη ανάρτηση στο Twitter ο CEO της Tesla είχε δηλώσει πως η εταιρεία είχε βρεθεί ένα μόλις βήμα από την χρεωκοπία.

Η Tesla και η Apple ανταγωνίζονται από την πρώτη στιγμή για τα ταλαντούχα μυαλά της Silicon Valley. Το 2015, η κ. Musk αποκάλεσε την Apple "νεκροταφείο της Tesla". "Αν δεν τα καταφέρνεις στην Tesla τότε πας να δουλέψεις στην Apple" δήλωσε ο Elon Musk.

Η Tesla στο παρελθόν είχε αναφερθεί και στην πρακτική της Apple να προσλαμβάνει πρώην εργαζομένους της. "Η Tesla βαδίζει τον δύσκολο δρόμο. Έχουμε 100 φορές λιγότερα κεφάλαια από την Apple, οπότε είναι φυσικό να μπορούν να πληρώνουν περισσότερα. Δίνουμε εξαιρετικά δύσκολες μάχες απέναντι σε καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες παράγουν 100 φορές περισσότερα αυτοκίνητα από εμάς, οπότε είναι φυσικό πως η δουλειά στην Tesla είναι δύσκολη" είχε δηλώσει η εταιρεία στο CNBC.