Η ιαπωνική NEC εξαγοράζει την Ελβετική εταιρεία τραπεζικού λογισμικού Avaloq

Οι λόγοι πίσω από την μεγάλη εξαγορά

Η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών NEC θα εξαγοράσει την Ελβετική εταιρεία  παραγωγής λογισμικού για τράπεζες, Avaloq για 2,05 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η NEC σχεδιάζει να αποκτήσει και τις 52.488 μετοχές της μητρικής εταιρείας της Avaloq μέχρι τον Απρίλιο του 2021, καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει τις γνώσεις της ελβετικής εταιρείας αλλά και την τεχνολογία λογισμικού ψηφιακής χρηματοοικονομικής που έχει αναπτύξει.Η Avaloq ιδρύθηκε το 1985 και παρέχει λογισμικό κυρίως σε τραπεζικά ιδρύματα και έχει πελατειακή βάση σε 30 χώρες.
Η εταιρεία είναι γνωστή για το λογισμικό που βασίζεται σε πλατφόρμες ως υπηρεσία, ή SaaS ή για την ακρίβεια σαν Banking Platform as a Service (BPaaS).

Έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο λογισμικό διαχείρισης πλούτου στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Πρόσφατα, η Avaloq επιταχύνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, (Fintech), δημιουργώντας συνεργασίες με Startups.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της NEC Takashi Niino δήλωσε σχετικά διευκρινίζοντας τους λόγους πίσω από την εξαγορά: “NEC θα δώσει μεγάλη έμφαση στην οικοδόμηση μακροπρόθεσμων σχέσεων με Avaloq και τους πελάτες της, και έχει ως στόχο να δημιουργήσει νέες λύσεις που συνδυάζουν το λογισμικό Avaloq με τεχνολογίες αιχμής της NEC, όπως τις βιομετρικές λύσεις ελέγχου ταυτότητας, Bio-Idiom αλλά και τις καινοτόμες τεχνολογίες blockchain της.”

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι η NEC θέλει να επεκτείνει τις πωλήσεις λογισμικού της Avaloq μέσω των καναλιών της ιαπωνικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής εταιρείας τεχνολογίας KMD, την οποία η NEC απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ