Αυτή είναι η “νέα ΔΕΗ” – Πράσινη ενέργεια, ηλεκτροκίνηση και νέες υπηρεσίες

Όσα ανακοινώθηκαν απόψε για το μέλλον της ΔΕΗ

“Η ΔΕΗ κλείνει μια εποχή στασιμότητας, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία”. Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γεώργιος Στάσσης, προανήγγειλε τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και την μετάβασή της στη σύγχρονη εποχή.

Τονίζοντας τη μακρά ιστορία της, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Στάσσης εξήγησε ότι εδώ και 14 μήνες γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια εξυγίανσης και εξέλιξής της, η οποία έχει οδηγήσει ήδη σε θετικά αποτελέσματα. Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, η εταιρεία έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, να αυξήσει τα κέρδη και να ανεβάσει την κεφαλαίοποίησή της στο 1 τρις. κερδίζοντας παράλληλα τον “σεβασμό” των επενδυτών.

Έχοντας επιτύχει αυτά, η ΔΕΗ είναι τώρα έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στις “ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού”. Τι σημαίνει αυτό;

“Στροφή” στην πράσινη ενέργεια

Όπως εξήγησε ο κ. Στάσσης, η ΔΕΗ ηγείται της προσπάθειας μετάβασης της χώρας στην πράσινη ενέργεια. Ήδη, η εταιρεία υλοποιεί τη μετάβαση έχοντας ένα φιλόδοξο πλάνο απολιγνιτοποίησης έχοντας μάλιστα αναπτυξιακό σχέδιο για τις λιγνιτικές περιοχές. Ήδη, οι μονάδες 1 και 2 στο Αμύνταιο σταμάτησαν τη λειτουργία τους, ενώ επισπεύδεται και το κλείσιμο της μονάδας στη Μεγαλόπολη.

Στόχος της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, είναι να αυξήσει το μερίδιο της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, από 2% που είναι σήμερα, σε 20% έως το 2020. Γι’ αυτόν τον σκοπό, υλοποιεί σημαντικές συνεργασίες, και ξεκινά τη λειτουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων στην Πτολεμαϊδα και την Μεγαλόπολη.

Μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Ένας ακόμα στόχος της “Νέας ΔΕΗ” είναι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, και μάλιστα άμεσα. Η εταιρεία πρόκειται να εγκαταστήσει άμεσα στην Ελλάδα 1000 σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων, ενώ στο μεσοπρόθεσμο πλάνο της είναι η εγκατάσταση ακόμα 10.000. Για να επεκτείνει το δίκτυο αυτό, η ΔΕΗ έχει υλοποιήσει ήδη συνεργασίες με χώρους στάθμευσης που θα φιλοξενήσει τους σταθμούς της. Παράλληλα, θέλοντας να αποτελέσει “πρότυπο” η εταιρεία πρόκειται να αντικαταστήσει όλα τα εταιρικά της αυτοκίνητα, με ηλεκτρικά.

Λειτουργική αναβάθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ΔΕΗ από εδώ και στο εξής θα είναι η λειτουργική αναβάθμισή της και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής. Ήδη, η εταιρεία έχει ξεκινήσει την αναβάθιση προϊόντων και υπηρεσιών της. Έχει αναβαθμίσει το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της, διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας της, έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμών από το κινητό, έχει επεκτείνει το ωράριο των καταστημάτων της ενώ πλέον εξυπηρετεί τους πελάτες της και από την ιστοσελίδα της αλλά και από το Facebook!

Όπως “υποσχέθηκε” ο κ. Στάσσης, μέχρι το τέλος του έτους θα έρθουν και νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση θα γίνεται δωρεάν στο 8009001000, το ωράριο των καταστημάτων θα διευρυνθεί έως τις 8, ενώ σε 74 καταστήματα η εξυπηρέτηση θα γίνεται με ραντεβού.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ λαμβάνει ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες της. Αναλυτικά, από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου θα προσφέρει δωρεάν πάγιο για όλους, επιπλέον έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες της, έκπτωση 8% σε οικιακούς με κατανάλωση πάνω από 2000 κιλοβατώρες και αύξηση της έκπτωσης για τους χρήστες e-bill άπό τα 5 στα 10 ευρώ.

Αλλαγή εμφάνισης

Θέλοντας να γίνει πρότυπο ενεργειακής εταιρείας, η ΔΕΗ αποφάσισε, εκτός από τα παραπάνω, να ανανεώσει και την “εμφάνισή της”. Η εταιρεία ανακοίνωσε την ανακαίνιση των καταστημάτων της και την αλλαγή του λογότυπου τους, με στόχο να αποκτήσει μια σύγχρονη εικόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ