Wood & Company για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Μια ελκυστική επένδυση με τιμή-στόχο τα 14,80 ευρώ

H ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της

Σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατά 61% προχώρησε σε νέο της report η Wood & Company, η οποία αναφέρει την εταιρεία του Ομίλου ΤΕΡΝΑ σαν μια “ελκυστική επιλογή” για τους επενδυτές. 

Οι λόγοι για την σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου με βάση την αναφορά της Wood, είναι οτι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της, της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και της σταθερής ιστορικής της πορείας. Ειδική δε αναφορά γίνεται στο αιολικό πάρκο 158 MW του Bearkatm, την ολοκλήρωση του project στην Εύβοια και το νέο έργο στον Καφηρέα. 

Όπως αναφέρει στην έκθεση της η Wood & Company “Αναδείξαμε την Τέρνα Ενεργειακή ως μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές, δεδομένης της αμυντικής φύσης της επιχείρησης. Διατηρούμε τη σύσταση “Αγορά”, για επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Πιστεύουμε ότι η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της, της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και της σταθερής ιστορικής της πορείας”, αναφέρει ο επενδυτικός οίκος και προσθέτει πως:

“Μέχρι το τέλος του 2020, η Τέρνα Ενεργειακή θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,37 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επιπλέον 550MW να βρίσκονται σε κατασκευή”.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέβασε πρόσφατα τον πενταετή στόχο της κατά 800 MW στα 2,8 GW. “Παρά το γεγονός ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, πιστεύουμε ότι η eταιρεία έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της επιθετικά”, καταλήγει το report της Wood & Company.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ