Jumbo: Ανοίγει 4 νέα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Την επέκταση του δικτύου με τη λειτουργία 2 νέων καταστημάτων στην Ρουμανία, ενός στην Κύπρο και ενός ακόμα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου.

Tην επέκταση του δικτύου με τη λειτουργία 4 νέων καταστημάτων μέσα στην φετινή χρονιά αυξάνοντας τη συνολική επιφάνεια πώλησης του ομίλου κατά 54.000 τ.μ., ανακοίνωσε η διοίκηση της Jumbo κατά διάρκεια της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της εισηγμένης εταιρείας, αναμένεται να λειτουργήσει ένα νέο κατάστημα στην Ελλάδα με συνολικό εμβαδό 10.000 τ.μ. περίπου και ένα ακόμα νέο κατάστημα στην Κύπρο με συνολικό εμβαδό 13.000 τμ περίπου μέσα στους επόμενους μήνες. Επιπλέον προς το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν δύο νέα καταστήματα στη Ρουμανία, ένα στην πόλη Ιάσιο (Iași) με συνολικό εμβαδό 16.000 τ.μ. περίπου και ένα στην πόλη Σιμπίου (Sibiu) με συνολικό εμβαδό 15.000 τ.μ. περίπου.

Παράλληλα, φέτος θα λειτουργήσει και το πρώτο κατάστημα που θα φέρει το σήμα της «Jumbo» στο Ισραήλ, μέσω franchise, σε υλοποίηση της σύμβασης εμπορικής συνεργασίας τον Σεπτέμβριο του 2020 με την ισραηλινή Fox Group, η οποία είναι ηγέτιδα στον χώρο του λιανεμπορίου στην χώρα και εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η συμφωνία είναι 12ετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 χρόνια από την παρέλευση των πρώτων 10 ετών από την ημερομηνία ανοίγματος του πρώτου καταστήματος.

Εκτός από το ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων σε τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία), ο Όμιλος Jumbο έχει αναπτύξει το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) συνολικά 30 καταστήματα σε 6 χώρες των Βαλκανίων: Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία,Μαυροβούνιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατά την 31η Δεκεμβρίου του 2021, ο Όμιλος Jumbo διαθέτει 81 καταστήματα, από τα οποία τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 15 στη Ρουμανία ενώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα (www.e-jumbo.gr) για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ