Σε ΒΒΒ αναβάθμισε τον ΟΤΕ η Standard & Poor’s

Ο οίκος αξιολόγησης «επιβράβευσε» τις επιδόσεις που κατέγραψε ο όμιλος την περσινή χρονιά, ο οποίος διατηρεί ισχυρό ισολογισμό, βλέποντας με αισιοδοξία το εγγύς μέλλον για τον ΟΤΕ

501

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ΟΤΕ έδωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ο οποίος προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ομίλου σε ΒΒΒ, λίγες μέρες μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒ από ΒΒ-.

Ο οίκος αξιολόγησης «επιβράβευσε» τις επιδόσεις που κατέγραψε ο όμιλος την περσινή χρονιά, ο οποίος διατηρεί ισχυρό ισολογισμό, βλέποντας με αισιοδοξία το εγγύς μέλλον για τον ΟΤΕ, με τον όμιλο να ενισχύεται σημαντικά από την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης την επόμενη διετία. Παράλληλα, η S&P τονίζει πως δεν προσβλέπει σε μεταβλητότητα όσον αφορά το cash flow, από τον ελληνικό όμιλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη Πέμπτη σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε αναβάθμιση και της προοπτικής της ΔΕΗ από σταθερή σε θετική, αναγνωρίζοντας τις αντοχές που επέδειξαν οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις τη χρονιά της πανδημίας.

Σχόλια