Ελένη Βρεττού: Η δυναμική CEO που διέσωσε την Attica Bank

Στρατηγική και διορατικότητα, είναι οι λόγοι που την εμπιστεύονται για τις επόμενες κινήσεις τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές πρώτης γραμμής.

Με πορεία 20 χρόνων στο banking, η Ελένη Βρεττού δεν φοβάται τις προκλήσεις, πατάει γερά στα πόδια της και όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Δεν μπορείς να μηδενίσεις τον κίνδυνο, αλλά να τον διαχειριστείς».

Η πολυδιάστατη επαγγελματική σταδιοδρομία της νέας διευθύνουσας συμβούλου της Attica Bank αποτέλεσε σημαντικό εφόδιο για τη μετατροπή της πολύπαθης τράπεζας σε έναν αναπτυσσόμενο όμιλο. Το στοίχημα ήταν μεγάλο, αλλά η σημαντική εμπειρία και η επιμονή της δυναμικής τραπεζίτη την έκαναν να το κερδίσει. 

Ποια είναι η έμπειρη τραπεζίτης

Η Ελένη Βρεττού διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με εξειδίκευση στους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Κατείχε τη θέση της Ανώτερης Γενικής Διευθύντριας στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για 14 χρόνια στην HSBCBankPlc στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Ο πιο πρόσφατος ρόλος της στην HSBC ήταν αυτός της Managing Director and Head of Wholesale Banking Greece, ενώ πρωτύτερα υπήρξε Head of Multinationals and Business Development της HSBC για τις περιοχές CEE, CIS, Mediterranean and SubSaharan Africa. Μέχρι πρόσφατα ήταν Chief Strategy και Investor Relations Officer στην εταιρεία Lamda Development.

Μεθοδική και διορατική, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, οι κινήσεις είναι σωστά μελετημένες και συνυπολογίζουν τον κίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που την εμπιστεύονται οι μεγάλοι εταιρικοί πελάτες, αλλά και ο λόγος που έχει την πλήρη στήριξη της Τράπεζας Ελλάδος στο νέο εγχείρημα να επαναφέρει δυναμικά την τράπεζα των μηχανικών.

Και όπως όλα δείχνουν έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του ΤΧΣ, όσο και του στρατηγικού επενδυτή ΤΜΕΔΕ/ Ellington για να στηρίξουν την επόμενη μέρα της Attica Bank.