ΤΧΣ: Επίσημη στήριξη τη νέα διοίκηση της Attica Bank

Σύμφωνα με την σημερινή επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκφράζει την ικανοποίηση του για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Τη στήριξή του στη νέα διοίκηση της Attica Bank εξέφρασε επίσημα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με ανακοίνωσή του μετά την ανάδειξη νέας διοίκησης, καλωσορίζοντας το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας, Μιχάλη Ανδρεάδη, καθώς και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της παραίτησης του Θεόδωρο Πανταλάκη και την επιλογή του Μιχάλη Ανδρεάδη για την αντικατάστασή του στην διοίκηση της Attica Bank, έχοντας την ευθύνη για την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου του στρατηγικού επενδυτή (ΤΜΕΔΕ-Ellington) για την εξυγίανση και ανάπτυξη της τράπεζας, μετά την εκ νέου ιδιωτικοποίησή της μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του νέου CEO της Attica Bank έχει την έγκριση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο είναι πλέον ο βασικός μέτοχος της τράπεζας καθώς κατέχει το 65% των μετοχών της. Ο Μιχαήλ Ανδρεάδης είναι Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το Δεκέμβριο του 2019.

Υπήρξε για πολλά χρόνια ανώτερο στέλεχος της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από διάφορες θέσεις, Γενικού Διευθυντή, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου και Διευθύνοντος Συμβούλου, για σχεδόν μία δεκαετία (2009 – 2019) και διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία και βαθιά γνώση των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ» ή «Ταμείο») πιστό στην προτεραιότητά του για διασφάλιση του τραπεζικού σύστηματος και θωράκιση της βιωσιμότητάς του προς όφελος της εθνικής οικονομίας καλοσωρίζει το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μιχάλη Ανδρεάδη και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Τράπεζα και στα νέα τους καθήκοντα.

Ο κ. Μιχάλης Ανδρεάδης διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση της Τράπεζας ώστε μαζί με το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο να συμβάλλουν καθοριστικά στην μετεξέλιξή της σε σύγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα διακρίνεται για τον πελατοκεντρικό του χαρακτήρα και την παροχή ανταγωνιστικών και καινοτόμων χρηματοδοτικών λύσεων.

Η σημαντική συμμετοχή του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας στοχεύει στην αναπτυξιακή της πορεία και στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της. Η νέα διοίκηση που θα ασκεί τα καθήκοντά της κατά τη σύντομη μεταβατική περίοδο, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί πλήρως στο σχέδιο επιχειρηματικής ανάπτυξης της Τράπεζας.
Το Ταμείο με γνώμονα το αναπτυξιακό μέλλον της Attica Bank λειτούργησε και στην περίπτωση της επιλογής της νέας διοικητικής ομάδας με αίσθημα ευθύνης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την πλήρη και ουσιαστική δέσμευση του ΤΧΣ στην αποστολή του».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, Ηλίας Ε. Ξηρουχάκης, δήλωσε μετά την ανάληψη της θέση του Διευθ. Συμβούλου από τον Μιχάλη Ανδρεάδη και την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου: «Η Attica Bank είναι η πρώτη μη συστημική ελληνική τράπεζα στην οποία το Ταμείο συμμετείχε με όρους αγοράς. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και κεφαλαιακής ενίσχυσής της, δημιουργείται ένας επιπλέον ισχυρός χρηματοοικονομικός πόλος στην ελληνική οικονομία».