Φ. Καραβίας: Μεγάλοι οργανισμοί, με ισχυρό αποτύπωμα στη χώρα έχουν αυξημένη κοινωνική ευθύνη για το δημογραφικό ζήτημα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank επισήμανε την σημασία του πρωτοποριακού Προγράμματος Στήριξης της Οικογένειας και την σημασία του για την ελληνική κοινωνία.

Η απόφαση της Eurobank

Γιατί αυτή η πρωτοβουλία για το δημογραφικό να έρθει από το δικό μας φορέα; Γιατί από μια τράπεζα; Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Καραβίας, επισημαίνοντας ότι μεγάλοι οργανισμοί, με εύρος δραστηριοτήτων, ισχυρό αποτύπωμα και καθολική παρουσία στη χώρα, έχουν αυξημένη κοινωνική ευθύνη. Ευθύνη που αφορά ασφαλώς το κατεξοχήν αντικείμενο των εργασιών μας, τη δουλειά μας, αλλά αφορά εξίσου και τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

«Βλέπουμε το μέλλον της Τράπεζάς μας άμεσα συνδεδεμένο με την πρόοδο της χώρας και την ευημερία της κοινωνίας. Δεν υπάρχουν ακμάζουσες τράπεζες σε χώρες με συρρικνούμενη εσωτερική αγορά, με κοινωνικά αδιέξοδα, χωρίς προσδοκία για το μέλλον. Κι αν έστω για βραχύ διάστημα μπορούν να επιβιώσουν χρηματοπιστωτικοί φορείς σε τέτοιο περιβάλλον, εμάς αυτή η προοπτική δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά. Κάτι παραπάνω: θεωρούμε ευθύνη και υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε. Δεν έχουμε, βέβαια, ψευδαισθήσεις. Θα ήταν αλαζονικό να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαμε μόνοι, ή με μια πρωτοβουλία μας, να αντιστρέψουμε κοινωνικές δυναμικές δεκαετιών και να λύσουμε το δημογραφικό. Αλλά πιστεύουμε ότι θα ήταν αντίστοιχο σφάλμα να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Η προσδοκία μας είναι απλή και ο στόχος μας ξεκάθαρος. Θέλουμε να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας, αλλά με ΟΛΕΣ μας τις δυνάμεις, ώστε να αναδειχθεί ΣΗΜΕΡΑ η σημασία του προβλήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίωνας Καραβίας . και συμπλήρωσε: «Να δημιουργηθεί ένας πόλος όπου και άλλοι φορείς, ιδιωτικοί ή δημόσιοι, θα μπορούν κατά την κρίση και την εκτίμησή τους να αντλούν στοιχεία και προτάσεις, ή να προσθέτουν κινήσεις και σχέδια, σε ένα πλαίσιο αυτοτέλειας και αυτενέργειας. Με τον τρόπο αυτό, όμως, οι δυνάμεις θα αθροίζονται και ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά όχι στην κατεύθυνση της επιδείνωσης, αλλά της αντιστροφής των δεδομένων. Αν με την πρωτοβουλία που σας παρουσιάζουμε σήμερα καταφέρουμε να αναδειχθεί η κρισιμότητα του δημογραφικού και να κινητοποιηθούν και άλλοι στην ίδια προοπτική, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ