Η θυγατρική της Optima bank αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο της Optima asset management ΑΕΔΑΚ, γίνεται το πρώτο ελληνικό Α/Κ που θα διανέμει μέρισμα ετησίως στους μεριδιούχους

Η Optima asset management ΑΕΔΑΚ, θυγατρική της Optima bank, ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων το “ Optima Greek balanced μικτό εσωτερικού” ένα νέο καινοτόμο προιόν με στόχο την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών των πελατών της. Ειδικότερα το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο δίνει τη δυνατότητα επένδυσης σε μετοχές με μεγάλη μερισματική απόδοση και εταιρικά ομόλογα με υψηλά κουπόνια. Η νέα πρωτοβουλία της θυγατρικής της Optima bank εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της τράπεζας για τον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών με επίκεντρο την βελτιστοποίηση της τραπεζικής εμπειρίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η διαφοροποίηση του νέου προϊόντος έγκειται στο ότι είναι ένα ελληνικό αμοιβαίο κεφάλαιο που διανέμει μέρισμα. Συγκεκριμένα το σύνολο των εσόδων του αμοιβαίου από μερίσματα μετοχών, κουπόνια ομολόγων και κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές, αφού αφαιρεθούν τα έξοδα και οι ζημίες, διανέμονται ετησίως στους μεριδιούχους ως μέρισμα.

Ο Αριστοτέλης Παναγιωτάκης διευθύνων σύμβουλος της Optima asset management ΑΕΔΑΚ, δήλωσε: ‘‘Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει το επενδυτικό κοινό αποτελεί τη μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη για εμάς. Στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε συνεχώς. Να μην επαναπαυόμαστε. Να αναζητούμε συνεχώς νέες ευκαιρίες προς όφελος των πελατών μας. Κι αυτή είναι η δέσμευσή μας σε ένα επενδυτικό περιβάλλον που συνεχώς μετασχηματίζεται. Δέσμευση και υπόσχεση μαζί’’.