Τράπεζα Πειραιώς: Νέα χρηματοδότηση για τις πράσινες επενδύσεις της National Energy

H τράπεζα προχωρά σε νέα χρηματοδότηση για την εξαγορά φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 70 MW, από τον όμιλο Hellenic Capital Partners
τραπεζα πειραιωσ- trapeza-peiraiws-τράπεζα-Πειραιώς- intrum- συμφωνία-Phoenix-χαρτοφυλάκιο

Η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων και της χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στη μετάβαση της Ελλάδας προς τη βιώσιμη οικονομία, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για την υποστήριξη του ομίλου National Energy, διεθνή επενδυτή που δραστηριοποιείται στον χώρο των ΑΠΕ, με έμφαση σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.

Ειδικότερα, η τράπεζα προχωρά σε νέα χρηματοδότηση για την εξαγορά φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 70 MW, από τον όμιλο Hellenic Capital Partners. Η συναλλαγή αυτή έρχεται ως συνέχεια της χρηματοδότησης εξαγοράς και κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 24MW που έλαβε χώρα το 2020.

Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής του Structured and Shipping Finance στο Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με δανειακό χαρτοφυλάκιο της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ισχύ περίπου 2 GW. Στηρίζοντας την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε μια σύγχρονη και βιώσιμη οικονομία, η Τράπεζα Πειραιώς ενθαρρύνει και στηρίζει τους πελάτες για επενδύσεις και ενέργειες που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ