Η Τράπεζα Πειραιώς ενώνει τις δυνάμεις της με τη HEMEXPO για τη στήριξη της ναυτιλίας

Βάσει της συνεργασίας με τη HEMEXPO, η τράπεζα προσφέρει λύσεις χρηματοδότησης για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου της ναυτιλίας

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της επιχειρηματικής σχέσης με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) σύναψε νέα συνεργασία με τη HEMEXPO (Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters. Στόχος της συνεργασίας των δύο πλευρών συνιστά η στήριξη των εξαγωγών του ναυτιλιακού κλάδου.

Σχετικά με τη HEMEXPO, πρόκειται για την πρώτη ελληνική πρωτοβουλία που στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του ναυτιλιακού κλάδου. Η HEMEXPO αποτελείται από 34 εταιρείες μέλη με συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, πως η γραμμή παραγωγής των εταιρειών της HEMEXPO βρίσκεται στην Ελλάδα οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ειδικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει την εξέταση των χρηματοδοτικών αναγκών των μελών της HEMEXPO με στόχο την προχρηματοδότηση παραγγελιών ή την προεξόφληση των απαιτήσεών τους. Μέσω αυτής της συνεργασίας η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στήριξη στους κλάδους των εξαγωγών, της ναυτιλίας και των ΜμΕ, που συνιστούν βασικού πυλώνες της ελληνικής οικονομίας

Όπως δήλωσε η Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς: «Η νέα αυτή συνεργασία αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την έμπρακτη δέσμευση της Τράπεζας αναφορικά με την υποστήριξη των μελών της HEMEXPO μέσω προνομιακών χρηματοδοτικών λύσεων που δημιουργούνται με τη συνδρομή του ΟΑΕΠ. Μέσω της τριμερούς συνεργασίας μας θα επιτευχθεί η άμεση κάλυψη των αναγκών του επιχειρηματικού κόσμου της ναυτιλίας με στόχο την ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού. Η ναυτιλία και οι δραστηριότητες που τη συνοδεύουν, ιδιαίτερα δε αν έχουν παραγωγικό και εξαγωγικό χαρακτήρα, αποτελούν νευραλγικό τομέα ανάπτυξης για τη χώρα και κατά συνέπεια, για μας στην Τράπεζα Πειραιώς, στρατηγική προτεραιότητα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ