ΤτΕ: Δεν ζητήσαμε ενίσχυση των κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Τράπεζα της Ελλάδος με νέα ανακοίνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά τις όποιες φήμες για κεφαλαιακή ενίσχυση της ασφαλιστικής εταιρείας

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι δεν έχει ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη να προχωρήσει σε αύξηση των κεφαλαίων της. Η ΤτΕ η οποία έχει και την εποπτική ευθύνη για τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών, προχώρησε πριν από λίγο σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος σε ιστοσελίδα οικονομικού περιεχομένου στις 19/10, σύμφωνα με το οποίο η κεντρική τράπεζα φερόταν, για λόγους φερεγγυότητας, να έχει ζητήσει από την εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση. Η ίδια η εταιρεία είχε προχωρήσει την ίδια ημέρα σε σχετική διάψευση.

Σήμερα, η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωση της διευκρίνισε “ότι δεν έχει ζητήσει από την εν λόγω εταιρία να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση”. Η Τράπεζα της Ελλάδος, συνεχίζει η ανακοίνωση “ήδη ενημέρωσε σχετικά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο οποίο είναι εισηγμένη η Ευρωπαϊκή Πίστη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ