Η HSBC “ελέγχει” τα ΑΤΜ της με τεχνητή νοημοσύνη και εξοικονομεί 1 εκατ. δολάρια!

Το iCash είναι μια ψηφιακή λύση που αλλάζει το παιχνίδι και βελτιώνει την εμπειρία των πελατών, σύμφωνα με την τράπεζα

Η HSBC στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης με το οποίο διασφαλίζει ότι το δίκτυο των 1200 ATM της δεν “ξεμένει” ποτέ από χρήματα.

Το εργαλείο, το οποίο ονομάζεται iCash, χρησιμοποιεί δεδομένα από ATM και αλγόριθμους μηχανικής μάθησης που συνυπολογίζουν την εποχικότητα, τις αργίες, τις δημόσιες εκδηλώσεις, την τοποθεσία και τις πρόσφατες τάσεις ανάληψης για να υπολογιστούν πόσα χρήματα χρειάζονται και πού.

Ο πίνακας ελέγχου του εργαλείου, απεικονίζει μοτίβα ανάληψης, επιτρέποντας στην αρμόδια ομάδα της τράπεζας να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στη ζήτηση και να μειώνει το χρόνο παράδοσης μετρητών από το μέγιστο των 36 ωρών σε μόλις 15 λεπτά!

“Το iCash είναι μια ψηφιακή λύση που αλλάζει το παιχνίδι και βελτιώνει την εμπειρία των πελατών” δήλωσε ο Chris Trill, διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας. “Μειώνει επίσης τον κίνδυνο ληστείας καθώς μειώνει τις προγραμματισμένες παραδόσεις μετρητών”.

Το εργαλείο, το οποίο αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου “εσωτερικά” από τις ομάδες της HSBC, έχει πετύχει έως τώρα μείωση 15% στις διαδρομές ανεφοδιασμού, σύμφωνα με τον Trill, εξοικονομώντας 1 εκατ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ