Εθνική Τράπεζα: Πουλάει “κόκκινα” δάνεια 1,5 δισ. ευρώ στην Bain Capital

Το χαρτοφυλάκιο Icon της Εθνικής Τράπεζας αποτελείται από επιχειρηματικά δάνεια πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων τα οποία πια δεν εξυπηρετούνται και έχει ύψος 1,5 δισ. ευρώ

Σε μια περίοδο που οι οικονομικές συγκυρίες και το χρηματοπιστωτικό περιβάλλον προσπαθεί να ελέγξει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, η Εθνική Τράπεζα προχωράει στην πώληση ενός σημαντικού μέρους του χαρτοφυλακίου των “κόκκινων” δανείων της. 

Το χαρτοφυλάκιο Icon της Εθνικής Τράπεζας αποτελείται από επιχειρηματικά δάνεια πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων τα οποία πια δεν εξυπηρετούνται και έχει ύψος 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τράπεζα θα ανακοινώσει μέσα στην ημέρα την πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου στην Bain Capital. 

To Icon θα είναι το έκτο χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που μεταβιβάζει η τράπεζα, ενώ σειρά παίρνει το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών της δανείων, το οποίο έχει ύψος 6 δισ. ευρώ. 

Με την ολοκλήρωση τόσο της πώλησης του Icon όσο και του χαρτοφυλακίου των στεγαστικών δανείων, η Εθνική Τράπεζα κάνει ένα τεράστιο βήμα στην αναδιαμόρφωση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων της και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενέχει η ύπαρξη τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ