Η UBS προχωρά σε δεκάδες Fintech επενδύσεις με τη δημιουργία νέου fund

Το ταμείο θα εξετάσει τρεις ευρείες κατηγορίες εταιρειών

Ο όμιλος UBS ετοιμάζεται να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε fintech εταιρείες, με στόχο να ενισχύσει την καινοτομία αλλά και να επιταχύνει την ψηφιοποίησή του.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η ελβετική επενδυτική τράπεζα, σχεδιάζει ένα εταιρικό ταμείο για να πραγματοποιήσει επενδύσεις μεταξύ 10 και 20 εκατ. δολαρίων σε δεκάδες εταιρείες. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την είδηση για τη δημιουργία του fund, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Ο Mike Dargan, επικεφαλής τεχνολογίας του ομίλου, σχολίασε: “Η UBS θέλει να συνεργαστεί περαιτέρω και να υποστηρίξει εταιρείες fintech. Το νέο fund είναι το επόμενο βήμα για την επιτάχυνση των προσπαθειών καινοτομίας και ψηφιοποίησης του ομίλου”.

Το ταμείο θα εξετάσει τρεις ευρείες κατηγορίες για επενδύσεις: δέσμευση πελατών, πλατφόρμες επενδύσεων και χρηματοδότησης και βελτίωση των υποκείμενων λειτουργιών της τράπεζας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η UBS εξετάζει ήδη εξετάζει πιθανές επενδύσεις, όμως προς το παρόν εστιάζει στη διαδικασία πρόσληψης μιας ομάδας αφιερωμένης στη διαχείριση του fund.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ