Φωκίων Καραβίας: «Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω»

H Eurobank χρηματοδοτεί κάθε βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο

Το μήνυμα ότι η Eurobank χρηματοδοτεί κάθε βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, στη διάρκεια παρουσίασης της στρατηγικής της τράπεζας για την αποταμίευση.

«Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω» τόνισε ο Φωκίωνας Καραβίας. «Παρά τα αντίθετα που λέγονται και ακούγονται είμαστε εδώ για να χρηματοδοτήσουμε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο, μικρό η μεγάλο, που τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις χρηματοδότησης» τόνισε, για μια ακόμη φορά.

Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί ότι σε κάθε του δημόσια παρέμβαση, σε κάθε του συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου την τελευταία τουλάχιστον διετία ο Φ. Καραβίας περνάει αυτό το μήνυμα, θέλοντας και σωστά, να αλλάξει την εικόνα του τραπεζικού συστήματος προς τα έξω και ειδικότερα την εικόνα που έχουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις: ότι εξακολουθούν να μην διαθέτουν ρευστότητα και επιμένουν να κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες του τραπεζικού δανεισμού.

Μια εντύπωση που ενδεχομένως κάνει διστακτικές επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά να χτυπήσουν την πόρτα των τραπεζών για χρηματοδότηση, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για την ανάπτυξη τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της οικονομίας.

Γνωρίζοντας λοιπόν την μεγάλη σημασία της αύξησης της ζήτησης τραπεζικών προϊόντων και επιχειρήσεων ο επικεφαλής της Eurobank, επιμένει στο να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τα στοιχεία άλλωστε το δικαιώνουν, καθώς πλέον η πιστωτική επέκταση έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο και οι προοπτικές είναι ευοίωνες για συνέχιση αυτής της τάσης με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ