Τράπεζες: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της χρηματοδότησης της οικονομίας

Και οι 4 συστημικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένα ποσά για χρηματοδοτήσεις, τόσο στην λιανική, όσο και στην επιχειρηματική τραπεζική

Αποφασισμένες να κερδίσουν το «στοίχημα» της χρηματοδότησης της οικονομίας εμφανίζονται οι ελληνικές τράπεζες. Είχα χαρακτηριστικό ότι τα επιτελικά στελέχη των τραπεζών τονίζουν με κάθε ευκαιρία σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ότι δεν θα υπάρξει βιώσιμο σχέδιο από επιχειρήσεις που δεν θα χρηματοδοτήσουν.

«Οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες δεν θα πρέπει να διστάζουν να απευθύνονται στο τραπεζικό σύστημα για χρηματοδότηση», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα στελέχη των τραπεζών που μίλησαν στο emea.

Το ίδιο θα συμβεί και στην λιανική τραπεζική καθώς όπως επισημάνουν η στεγαστική πίστη είναι ανοικτή για κάθε νοικοκυριό με υγιή χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό και οι 4 συστημικές τράπεζες: Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank, έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένα ποσά για χρηματοδοτήσεις τόσο στην λιανική όσο και στην επιχειρηματική τραπεζική.

2020: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις τράπεζες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών το 2020 θα αποτελέσει στην πράξη το έτους που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα καθώς τα ποσά των χορηγήσεων θα παρουσιάσουν ουσιαστική αύξηση σε σχέση με το 2019. Εκτιμούν επίσης ότι ένα ενισχυθούν περαιτέρω οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας θα σημειωθεί και περαιτέρω άνοδος της ζήτησης για νέα δάνεια την οποία η τράπεζες είναι σε θέση να την καλύψουν.

Τραπεζικά στελέχη που επικοινώνησε το emea τονίζουν ότι ΜΜΕ και ιδιώτες δεν θα πρέπει να διστάζουν να απευθύνονται στο τραπεζικό σύστημα για χρηματοδότηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πλέον εξατομικευμένα προγράμματα για τις ανάγκες κάθε πελάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ