Εθνική Τράπεζα: Το αμίλητο νερό ήπιε (μάλλον) ο κύριος Μυλωνάς!

Με ενδιαφέρον ανάμενε η αγορά, εχθές, την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας για το πρώτο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Ένα ενδιαφέρον που συνδέονταν, τόσο με κάθε αυτό έργο της τράπεζα, όσο φυσικά και με  τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν την Εθνική Τράπεζα για τις οποίες διαβάσατε στο emea εδώ και εδώ και που η διοίκηση της τράπεζας, αλλά και οι σύμβουλοι της, όπως φαίνεται, θέλουν να «κουκουλούσουν». Το ερώτημα βεβαίως είναι πως μπορείς να «κουκουλώνεις» 52 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ;

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η αγορά περίμενε ότι ο κ. Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας, θα έπαιρνε θέση στο θέμα της σύμβασης των 52 εκατ. ευρώ που τείνει να εξελιχθεί σε μέγα τραπεζικό σκάνδαλο (αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί).

Φυσικά και συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο κ. Μυλωνάς, στην επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας για τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, δεν ανέφερε τίποτα για το θέμα επιλέγοντας να κρυφτεί πίσω από την προχθεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο το θέμα αυτό προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια στην αγορά, καθώς το θέμα είναι πολύ σοβαρό αποτελώντας ουσιαστικά μια ωρολογιακή βόμβα η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλές και ανεπανόρθωτες ζημιές αν «εκραγεί». Ενδεχόμενο που δεν είναι και τόσο αδύνατον να συμβεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ