Τουρκολιάς: “Σταθμός για την Εθνική η κυκλοφορία των νέων μετοχών της”

Ως σταθμό στη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, τη χθεσινή έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της τράπεζας που προέκυψαν από την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της τράπεζας είπε ότι η νέα στρατηγική της Εθνικής προβλέπει, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω διεύρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, η οποία με την κυκλοφορία των συγκεκριμένων μετοχών ενισχύθηκε από το 16% στο 43%.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η τράπεζα είναι θωρακισμένη κεφαλαιακά, με EBA Core tier1, που μετά και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που έχει ήδη υλοποιήσει και θα ολοκληρώσει μέχρι το φθινόπωρο, θα φθάσει το 18,2%.

“Με τον υπολογισμό κεφαλαίων, βάσει Βασιλείας ΙΙΙ, ο συντελεστής ιδίων κεφαλαίων θα είναι στο 11,7% με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 10%. Με την κεφαλαιακή μας θωράκιση και τη μοναδική μας θέση σε ρευστότητα προχωρούμε δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας”, κατέληξε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ