Alpha Bank: 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Τις αναπτυξιακές προσπαθείς των ελληνικών επιχειρήσεων στηρίζει, όπως τονίζει, η Alpha Bank, μέσα από την υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), συνολικού ποσού 100 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδοτική σύμβαση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος της ΕΤΕπ, υπεγράφη σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και του Προέδρου της ΕΤΕπ, Werner Hoyer.

Εκ μέρους της Alpha Bank, τη σύμβαση υπέγραψε ο γενικός διευθυντής-Wholesale Banking, Αρτέμης Θεοδωρίδης, με τον αρμόδιο για την Ελλάδα Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Mihai Tanasescu.

“Η Alpha Bank στέκεται παραδοσιακά δίπλα στις επιχειρήσεις σε καλές και κακές εποχές. Με την υπογραφή του δανείου των Ευρώ 100 εκατ. προστίθεται ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, σε μία περίοδο που η ρευστότητα είναι αγαθό ακριβό και σε ανεπάρκεια τόσο για τις τράπεζες, όσο και για τις επιχειρήσεις”, ανέφερε, στο χαιρετισμό του, ο κ. Θεοδωρίδης.

Σημειώνεται ότι τα χρηματοδοτικά κεφάλαια παρέχονται στο πλαίσιο του “Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΤΕπ για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις”, το οποίο συστάθηκε το 2012 με σκοπό την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των ΜμΕ. Μέσω του εκτενούς δικτύου Καταστημάτων της Alpha Bank σε όλη την Ελλάδα, το ποσό που προβλέπει η σύμβαση θα διοχετευθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών, για τη χρηματοδότηση, με ευνοϊκούς όρους, των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και των αναγκών τους σε κεφάλαιο κινήσεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ