Anytime της Interamerican: Οι ανάγκες του σύγχρονου σπιτιού στο επίκεντρο ψηφιακής ημερίδας

Οι συνομιλητές που έλαβαν μέρος στη διαδικτυακή συζήτηση της εταιρείεας αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, στους τρόπους με τους οποίους οργανώνεται και «θωρακίζεται» ένα σύγχρονο σπίτι

Μία διαδικτυακή συζήτηση με συμβουλές σχετικά με όλα όσα χρειάζεται ένα σύγχρονο σπίτι, ώστε να είναι φιλόξενο, χρηστικά πρακτικό αλλά ταυτόχρονα και ασφαλές, πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της Anytime, της direct ασφάλειας από την Interamerican.

Στη θεματική ενότητα για την «Προστασία από ακραία φυσικά και ανθρωπογενή φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμό, πυρκαγιά) και ασφάλιση σπιτιού» τοποθετήθηκε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες βελτιώσεις στο να δίνουμε τις κατάλληλες ειδοποιήσεις για το πόσο ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε τις επόμενες μέρες και να εκτιμάμε αν ένα καιρικό φαινόμενο εξελίσσεται όπως είχε προβλεφθεί και ποιές περιοχές αναμένεται να επηρεάσει τελικά περισσότερο ή λιγότερο». Ο ομιλητής τόνισε πως «οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι, στο μέτρο του επιστημονικά δυνατού, για το τί συμβαίνει στην περιοχή τους, να γνωρίζουν ποιες περιοχές είναι περισσότερο ευάλωτες και σε ποιους κινδύνους».

Στη συνέχεια, ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των καταστροφών, υπογραμμίζοντας πως «μια καλή αρχή για να μειώσουμε τις επιπτώσεις των καταστροφών είναι να μάθουμε για τους συχνότερους κινδύνους που έχουν απειλήσει κατά το παρελθόν την περιοχή μας και κατ’ επέκταση το σπίτι μας. Οι δυνητικοί κίνδυνοι από πυρκαγιά, από σεισμό, από πλημμύρα ή ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι είτε εξωτερικοί είτε εσωτερικοί και μπορεί να εκδηλωθούν διαφορετικοί κίνδυνοι ξεχωριστά ή σε συνδυασμό». Ο έμπειρος ομιλητής έδωσε εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις πυρκαγιάς, πλημμύρας και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στη διαδικτυακή συζήτηση, την Anytime της Interamerican εκπροσώπησε ο Σπύρος Οικονόμου, Business & Ecosystem Development Chapter Leader του οργανισμού.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι ένα προνόμιο για λίγους και δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί κάποιος, είτε είναι ιδιοκτήτης για την προστασία κτηρίου και περιεχομένου είτε ενοικιαστής για το περιεχόμενο, ως περιττή πολυτέλεια. Όπως εξήγησε, «όσο περισσότερο χρόνο αλλά και δραστηριότητες ολοκληρώνουμε μέσα στο σπίτι, τόσο αυξάνονται οι ανάγκες μας για καλύτερες υποδομές, για πιο εξελιγμένες συσκευές καθημερινής χρήσης. Όλα αυτά, αποτελούν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία και μπορούμε να τα προστατεύσουμε ως μέσω της ασφάλισης». Ακόμη, τόνισε ότι «υπάρχει έδαφος για την ιδιωτική ασφάλιση να δώσει απλές, ξεκάθαρες και προσιτές λύσεις, οι οποίες θα στηρίξουν τόσο τους πελάτες της όσο και την κοινωνία ευρύτερα, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής».

Στη θεματική ενότητα «Ζώντας στο σπίτι όλη μέρα: Aνακαίνιση – συντήρηση – εξέλιξη/ψηφιακός εξοπλισμός», η Σίσσυ Φειδά, Interior Designer, επισήμανε πως «πρέπει ο χώρος στον οποίον ζούμε, να είναι προέκταση του εαυτού μας. Αυτό κάνει τις πολύ περισσότερες, πλέον, ώρες διαβίωσης μέσα σε αυτόν τον χώρο πολύ καλύτερες, πολύ πιο ευχάριστες και το οικιακό περιβάλλον πολύ πιο οικείο. Είναι σημαντικό να φτιάχνουμε τον χώρο μας, μικρό ή μεγάλο, όπως μας αρέσει».

Στη συνέχεια, ο Cezary Szandecki, Co-founder & CMO του ιστότοπου Douleutaras.gr, μίλησε για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στο σπίτι λόγω της νέας κατάστασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το σπίτι είναι ένας οργανισμός που χρειάζεται συνεχώς βελτίωση και αγάπη. Χρειάζεται συντήρηση που θα γίνεται έγκαιρα, χωρίς να την αναβάλλουμε γιατί θα είναι σίγουρα πιο οικονομική, ενώ παράλληλα θα είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ασφάλειά μας».

Ιδιαίτερα επίκαιρη στην εν λόγω ενότητα ήταν και η τοποθέτηση του Σωτήρη Σουσάνη, Product Range Manager της εταιρείας KΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, για τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και συγκεκριμένα οι smart συσκευές στον χώρο του σπιτιού. Όπως εξήγησε, «οι ανάγκες που επηρεάζονται από τα προϊόντα smart home μπορούν να τμηματοποιηθούν σε τρεις βασικούς πυλώνες: την ευελιξία -όπως π.χ. είναι το να ενεργοποιείς το πλυντήριο ενώ δεν είσαι σπίτι, την ασφάλεια, όπως π.χ. να μπορείς να δεις τί γίνεται στο παιδικό δωμάτιο ακόμα και αν λείπεις, και την άνεση – τη διασκέδαση, όπως είναι η δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι με έναν έξυπνο φωτισμό ή μια smart τηλεόραση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ