Οι γυναίκες που πρωταγωνιστούν στο οικοσύστημα καινοτομίας

Οι γυναίκες που βρίσκονται στο τιμόνι των κορυφαίων Startups και προγραμμάτων επιτάχυνσης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Μπορεί ο τομέας της τεχνολογίας και της καινοτομίας να έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση των περισσότερων ως «μοντέρνος» και «ανοιχτός», όμως η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς μέχρι και σήμερα αποτελεί έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κλάδο. Μέχρι πρόσφατα, οι γυναίκες που δραστηριοποιούνταν στο χώρο βρίσκονταν αντιμέτωπες με ιδιαίτερες προκλήσεις και διακρίσεις σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κάτι δείχνει να αλλάζει. Η ραγδαία ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο και το ισχυρό αποτύπωμα των γυναικών σε αυτό, έχει συμβάλει στη σχεδόν καθολική αναγνώριση της σημαντικής συμβολής της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, κυβερνήσεις, κρατικοί φορείς και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ίδιες οι επιχειρήσεις, στηρίζουν έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα υλοποιώντας προγράμματα ένταξης, ανάπτυξης και επιδότησης.

Φυσικά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο ισότητας και να εξαλείψουμε τις διακρίσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες. Όμως, το επιτυχημένο παράδειγμα πολλών γυναικών στην εγχώρια και διεθνή Startup σκηνή μας δείχνει ότι πλέον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την πρόοδο των γυναικών στο επιχειρείν. Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πάμε λοιπόν να γνωρίσουν μερικές από τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν στο οικοσύστημα καινοτομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ STARTUPPER.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ