Ο Μέσι «σκοράρει» (και) στις επενδύσεις

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής ίδρυσε εταιρεία holding με σκοπό να επενδύει στον χώρο του αθλητισμού, των media και της τεχνολογίας.

Ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να… παίξει μπάλα και να σκοράρει και σε ένα διαφορετικό, από τα ποδοσφαιρικά, γήπεδο. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής -μάλλον με το μυαλό του στην «επόμενη μέρα» από τη στιγμή που θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του- ίδρυσε εταιρεία συμμετοχών. Η οποία, θα επενδύει στον χώρο του αθλητισμού, των media και της τεχνολογίας.

Η εταιρεία – που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο και ονομάζεται «Play Time Sports-Tech HoldCo LLC»- θα είναι το βασικό «όχημα» του Μέσι σε επενδύσεις που αφορούν (σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση) τον αθλητισμό, τα media, τα games και τις τεχνολογίες αιχμής. Κύριος στόχος της εταιρείας, βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, ν’ αναζητάει «άγνωστες ευκαιρίες».

Σε δήλωσή του ο Λιονέλ Μέσι, αναφέρει: «Είμαι ενθουσιασμένος που “απλώνω” τις ρίζες μου στη Σίλικον Βάλεϊ και είμαι βέβαιος ότι η Play Time θα συνεργαστεί με τολμηρούς επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο».

Την ευθύνη λειτουργίας της εταιρείας θα έχει ο αμερικανός επιχειρηματίας, βασικός εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων «Graph Ventures» και ιδρυτής της online υπηρεσίας streaming video Viki, Ραζμίγκ Χοβαγκιμιάν.

«Από τη στιγμή που συνάντησα τον Λίο και την οικογένεια Μέσι το 2017, ήταν σαφές ότι το όραμά τους για το μέλλον είναι τολμηρό. Θέλουν να συνεχίσουν να έχουν άμεσο και διαρκή αντίκτυπο εντός και εκτός γηπέδου» ανέφερε στις δηλώσεις του σε αμερικανικά δίκτυα.

Η «Play Time» θα επενδύσει με μειοψηφικό ποσοστό στην «Matchday.com», στην οποία συνιδρυτής είναι ο Χοβαγκιμιάν. Η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία της λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Τον ρόλο του ειδικού χρηματοπιστωτικού συμβούλου θ’ αναλάβει ο ιδρυτής και εταίρος της επενδυτικής τράπεζας «Code Advisors», Μάικλ Μάρκεζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ