Ολοκληρώθηκε η πώληση της Alpha Bank Αλβανίας

Τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν από την Αλβανία θα διοχετευθούν στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης στην OTP Bank Plc του συνόλου των μετοχών (100%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank Αλβανίας SHA, σε συνέχεια λήψεως σχετικών εποπτικών εγκρίσεων.

Όπως έχει επισημανθεί ο Όμιλος Alpha Bank ολοκλήρωσε τη συναλλαγή, επιτυγχάνοντας τίμημα (με όρους τιμής προς λογιστική αξία, P/BV) σημαντικά υψηλότερο συγκριτικά με προηγούμενες συναλλαγές στην Αλβανία. Η συναλλαγή υπερέβη τις προσδοκίες όπως αυτές είχαν παρουσιαστεί στο “Project Tomorrow“, όσον αφορά στα κέρδη από την έξοδο του Ομίλου από την συγκεκριμένη αγορά (συμφωνηθέν τίμημα στα 55 εκατ. ευρώ έναντι 30 εκατ. ευρώ στο “Project Tomorrow”). Επίσης, η συμφωνία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη δέσμευση του Ομίλου να επικεντρωθεί στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής του. Τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν από την Αλβανία θα διοχετευθούν στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο.

Η ποιότητα του αντισυμβαλλόμενου Ομίλου και η παρουσία του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα υποστηρίξει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ Alpha Bank Group και OTP Group και την κάλυψη των αναγκών των πελατών της Alpha Bank σε αυτές τις περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ