Όμιλος Φουρλή: Φέρνει στην Ελλάδα τον βρετανικό κολοσσό Holland & Barrett

Πρόκειται για τη νούμερο ένα αλυσίδα στον κόσμο σε προϊόντα υγιεινής και ευεξίας.

Τα νέα καταστήματα της Holland & Barrett, μέσω της συνεργασίας με τον Όμιλο Φουρλή, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στην Ελλάδα, το τέταρτο τρίμηνο του 2022.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών έγινε γνωστή στις αρχές Ιανουαρίου. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, βασικός στόχος του Ομίλου είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου 120 φυσικών καταστημάτων στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Παράλληλα με τη λειτουργία των πρώτων φυσικών καταστημάτων στη χώρα μας, θα ξεκινήσει και η λειτουργία του eshop της εταιρείας.

Η Holland & Barrett, είναι μία βρετανικής προέλευσης, μάρκα λιανικής πώλησης προϊόντων υγείας και ευεξίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει μεταξύ άλλων τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και συμπληρώματα διατροφής. Σύμφωνα με το υφιστάμενο πλάνο έως το τέλος της φετινής χρονιάς αναμένεται να λειτουργήσουν αρχικά 2-3 καταστήματα στην Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων έχει χρονικό ορίζοντα πενταετίας. Συγχρόνως, η έναρξη δραστηριοποίησης του ομίλου Φουρλή μέσω των καταστημάτων Holland & Barrett σε Βουλγαρία και Ρουμανία είναι προγραμματισμένη για το 2023. Η ανάπτυξη των καταστημάτων λιανικής πώλησης θα γίνεται τόσο μέσα από αυτόνομα σημεία υψηλής εμπορικής κίνησης όσο και μέσα από εμπορικά κέντρα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1870 από τον Alfred Slapps Barrett και τον Major William Holland, οι οποίοι αγόρασαν ένα παντοπωλείο στο Bishop’s Stortford, στο οποίο πουλούσαν είδη παντοπωλείου και προϊόντα ένδυσης. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους, ενώ εκτός της Μ. Βρετανίας, δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ